"Kiek turiu medžiagos, be abejo, reikia padėti ministrei, jai yra sunku atvykus į Vilnių, patekus į patį aukščiausią valstybės valdymo organą. Taip, sunku, natūralu, kiekvienam būtų sunku, mūsų visų pareiga jai padėti, o po to žiūrėsime, kaip seksis, (...) dar anksti spręsti", - trečiadienį "Žinių radijui" sakė L. Graužinienė.

Seimo pirmininkės ir laikinosios Darbo partijos (leiboristų) vadovės L. Graužinienės teigimu, bet kokiu atveju A. Pabedinskienės ar kitų "darbiečių" ministrų likimą spręs ne ji, o įgalioti partijos organai.

"Praktiškai sprendžia tuos klausimus tas (partijos - ELTA) organas, kuris juos tvirtino teikiant į postą, tai mažų mažiausia taryba", - teigė Seimo Pirmininkė.

ELTA primena, kad socialinės apsaugos ir darbo ministrė A. Pabedinskienė, švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis ir žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna iki trečiadienio turėjo pateikti L. Graužinienei informaciją apie tai, kokius darbus nuveikė, dėl kokių priežasčių vėluojama juos atlikti.

Apie galimą Socialinės apsaugos ir darbo ministro keitimą praėjusią savaitę kalbėjo buvęs Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas. Jis pripažino, kad partijos taryboje buvo keliamas A. Pabedinskienės klausimas, tačiau pažymėjo, kad sprendimas nepriimtas.

"Taryba suteikė įgaliojimą valdybai poreikiui esant svarstyti ir priimti sprendimus. Tai reiškia, kad sprendimas nėra priimtas. Tik tarybos lygmenyje buvo aptartas Darbo partijos deleguotų ministrų darbas", - naujienų agentūrai ELTA sakė V. Uspaskichas.

Pasak "darbiečio", partijos taryboje buvo kalbėta apie visų partijos deleguotų ministrų darbą, kaip jis atitinka Darbo partijos ir Vyriausybės programos nuostatas.

Tuo metu Premjeras Algirdas Butkevičius A. Pabedinskienei priekaištų neturėjo.

"Vyriausybės kabinete dirbame darniai. Ji labai iniciatyvi, labai stengiasi, labai kruopšti, įgijo nemažai įgūdžių", - socialinės apsaugos ir darbo ministrę apibūdino A. Butkevičius.