„Dėl A. Pabedinskienės keitimo turėtumėte klausti tikrai ne manęs. Mes Vyriausybės kabinete dirbame darniai ir tokių tikslų (pakeisti ministrę – DELFI) mes neturime“, - sakė A. Butkevičius.

Klausiamas asmeninės nuomonės apie A. Pabedinskienę, premjeras kolegę iš Darbo partijos apibūdino gana taupiai.
Algimanta Pabedinskienė

„Iniciatyvi, labai stengiasi, labai kruopšti ir manau, kad, žinot... įgijo nemažai įgūdžių“, - sakė A. Butkevičius.

Laikinoji Darbo partijos pirmininkė bei parlamento vadovė Loreta Graužinienė žurnalistams savo ruožtu sakė, kad trys „darbiečių“ ministrai trečiadienį turės pristatyti savo nuveiktus darbus. Jos teigimu, atsiskaityti partijai privalės socialinės apsaugos ir darbo ministrė A. Pabedinskienė, švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis ir žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna.

Klausiama, ar A. Pabedinskienė bus keičiama kitu ministru, L. Graužinienė siūlė neskubėti.

„Aš, kaip nauja laikinai einanti pareigas pirmininkė, susitikau su ministrais, tarp jų ir su gerbiama A. Pabedinskiene, tiek ir su švietimo ministru ir žemės ūkio ministru. Mūsų pokalbis buvo dalykiškas, buvo paprašyta ministrų pateikti nuveiktus darbus, kurios užduotys buvo neatliktos vyriausybiniu lygmeniu, pateikti priežastis, kodėl vėluojama dėl vienų ar kitų priežasčių ir iki trečiadienio jie turi savo darbą pristatyti, ką jie nuveikė ir tada spręsime. Emocijomis aš tikrai nesuvadovausiu“, - sakė L. Graužinienė.

DELFI primena, kad po Darbo partijos suorganizuoto žaibiško Seimo vadovybės pakeitimo imta kalbėti, kad vilčių nepateisina ir socialinės apsaugos ir darbo ministrė A. Pabedinskienė. Politikės veikla buvo aptarta garsiajame Darbo partijos tarybos posėdyje, po kurio atsistatydino tuometinis Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas ir pirmasis jo pavaduotojas Vytautas Gapšys.