Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Remigijus Baniulis teigia, kad po patikrinimo nuspręsta organizuoti BPC vadovui Artūrui Kedavičiui neeilinę atestaciją.

„Tie sprendimai (skambinančiojo vietos nustatymas, skambinant be SIM kortelės – DELFI) turėjo būti į aukštesnį lygį – tai ne A. Kedavičiaus kompetencija nustatyti sprendimo variantą ir šiuo atveju jis neieškojo tos problemos, - trumpai pristatė patikrino rezultatus R. Baniulis. - Galbūt net ieškojo, kaip atsisakyti nustatyti telefono pozicionavimą be SIM kortelės. Buvo toks pasiūlymas Ryšių reguliavimo tarnybai“.

Pasak jo, A. Kedavičius turėjo inicijuoti kreipimąsi į Vidaus reikalų ministeriją ar Vyriausybę, kuriame būtų aiškiai atsakyta į klausimą, kaip konkrečiai reikėjo elgtis su telefono vietos nustatymu be SIM kortelės - turėjo ši funkcija būtinai užtikrinta ar ne.

PAGD tarnybinį patikrinimą BPC pradėjo po to, kai rugsėjį buvo žiauriai nužudyta nepilnametė, kuri prieš tai telefonu kreipėsi pagalbos į BPC, tačiau šio centro specialistams nepavyko nustatyti aukos buvimo vietos.