Anot Seimo kanclerio Jono Mileriaus, galiausiai Seimui pristatyta pažyma iš sveikatos institucijos, kurioje gydomas E. Vareikis. „Savaitės pradžioje, elektroninėje erdvėje už 15 dienų yra pateiktas E.Vareikio biuletenis, o vakar buvo pristatyta pažyma, kurią perdaviau etikos komisijai“, - sakė J. Milerius.

Pasak etikos ir procedūrų komisijos pirmininko Valentino Stundžio, tokios pažymos pakanka, kad būtų pateisintas seimo nario nedalyvavimas plenariniuose posėdžiuose. Pasak V.Stundžio, veikiausiai, dėl alkoholio suklupusio E. Vareikio laukia tik žodinis įspėjimas. Esą Seimo narį teis patys rinkėjai.

Rokas Žilinskas, Egidijus Vareikis
Kaip „Info TV“ žinioms teigė su alkoholizmu kovojantis parlamentaras Rokas Žilinskas, E. Vareikio gydymas gali užtrukti. Anot R. Žilinsko, parlamentaras gydosi ir nesijaučia gerai, tačiau apie ketinimą trauktis iš Seimo nekalba: „Negaliu pasakyti apie jo ketinimus, bet žinau, kad jis sulaukia tokio spaudimo. Žmogus nenusižengė įstatymams, žmogus suklupo. Ir mūsų žmogiška pareiga yra padėti jam atsikelti. Alkoholizmas yra labai sunki liga ir sveikstame nuo jos mes visą gyvenimą, mes turbūt ir mirsime iki galo taip ir nepasveikę.“

Anot konservatorių lyderio Andriaus Kubiliaus, vos tik parlamentaras grįš, bus sprendžiama, ar jis gali tęsti savo darbus Seime. Mat dėl alkoholio suklupęs buvo ne kartą. „Kad ir kaip gaila būtų E.Vareikio ir jo šeimos, turime kelti klausimą, ar iš tikrųjų tokiomis aplinkybėmis toks viešas darbas, kaip dabar yra seimo nario darbas, nesukuria papildomų problemų“, - „Info dienai“ sakė konservatorių lyderis.

Po incidento A. Kubilius su E. Vareikiu susisiekęs nebuvo, kada šis baigs gydymą, kolegos nežino.

Seime E.Vareikis nepasirodė po skandalingosios kelionės į katalikų įstatymų leidėjų renginį. Parlamentaras dėl galimo girtumo nebuvo įleistas į lėktuvą, tad įsitaisė oro uoste ir prie kompiuterio snaudė. Politikas blaškėsi po oro uostą visą dieną, kol galiausiai praėjo patikrinimą ir per Kopenhagą pasiekė Romą. Į Lietuvą politikas laiku taip pat negrįžo. Be dokumentų ir be bagažo prisistatė į Lietuvos ambasadą Kopenhagoje. E. Vareikis į kontroversiškas situacijas yra pakliuvęs ir anksčiau. Gegužę neblaivų Seimo narį tramdė policija. Parlamentaras du kartus sudavė žmonai per veidą. Vėliau Seimo narys su žmona susitaikė. Tuomet E R. Vareikienė sakė, kad vyras alkoholio išgėrė po trejų metų abstinencijos. Seimo narys pareigūnų buvo sulaikytas ir neblaivus prie vairo. 2008 m. jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 1,37 promilės alkoholio.