Pagal pasą savo 111-tąjį gimtadienį E. Krištopaitienė švęs spalio 15 dieną, o pagal krikšto dokumentus jis jau buvo.

Ilgaamžiškumo rekordų registravimo procedūra yra paini, nėra lengva dokumentais patvirtinti rekordo faktą. Šio įrašo Lietuvos rekordų knygoje laukta net 28 metus.

E. Krištopaitienė krikšto knygoje įrašyta ne tik mergautine pavarde, bet ir kitu vardu, skiriasi ir gimimo datos, nurodytos pase ir krikšto dokumentuose.

Krikšto knygoje E. Krištopaitienė įrašyta Eufemijos Daukšaitės vardu. Nurodyta, kad ji gimė 1902 metų spalio 2 dieną Barysių kaime, dabartiniame Joniškio rajone.

E. Krištopaitienė gimė pasiturinčio, 40 hektarų turinčio ūkininko šeimoje. Joje užaugo dešimt vaikų. Antra dukra šeimoje augo kartu su penkiais broliais ir keturiomis seserimis.

Ilgaamžė 1928 metų vasario 19 dieną ištekėjo už Petro Krištopaičio, užaugino 3 dukteris, turi 7 anūkus, 15 proanūkių ir 2 proproanūkius.

Ankstesni tyrimai apie ilgaamžius nepasitvirtino arba ilgaamžiškumą patvirtinti trūksta duomenų. Per tą laiką buvo gautos įvairios ilgaamžiškumo rekordo paraiškos.

Tarp tokių istorijų - vienos ilgaamžės pasakojimas apie tai, kaip jos senelis, būdamas 148 metų, ją palydėjo einančią dirbti į dvarą.

"Vilties" laikraštis 1911 metais. rašė: "Šuronių sodžiuje, Švėkšnos valsčiuje, Raseinių apskrityje, mirė šiomis dienomis valstietė Barbora Vitosienė, lietuvė, sulaukusi 145 metų amželio. Nežiūrint į tokį senumą, Barbora ligi pat mirties ne tik gerai regėjo ir girdėjo, bet ir turėjo puikiausią atmintį...". Šiems tekstams patvirtinti daugiau duomenų nerasta, o tiriant 138 senolės amžių, paaiškėjo, kad jai tuo metu net 100 nebuvo.

Dar pasitaikė tokių tyrimų, neva Vilniaus gubernijoje Vilkuliškių vienkiemyje gyveno Jokūbas Nausevičius, būdamas 90-ties susilaukė sūnaus, o Ona Ščerbienė iš Koplyčininkų kaimo Sudervės parapijoje būdama 73 metų pagimdė dukterį.

Tikimasi, kad į Lietuvos rekordų knygą įrašius pirmąją ilgaamžę E. Krištopaitienę, bus surašytas ir Lietuvos ilgaamžių dvidešimtukas.