Pasak jų atstovų, LGL yra nepatenkinti tuo, kad LRT tolerancijos eitynėms "Baltic Pride" skirtus vaizdo klipus įvertino kaip nepilnamečiams žalingą informaciją.

Piketuotojai atėjo apsivilkę vienodais geltonos spalvos marškinėliais su užrašu "Už šeimų įvairovę". Tarp jų buvo ir LGL pirmininkas Vladimiras Simonko.

LGL projektų vadovas Tomas Vytautas Raskevičius Eltai teigė, jog toks nacionalinio transliuotojo sprendimas buvo pagrįstas neva Konstitucijos neatitinkančios šeimos sampratos propagavimu.

"Tame klipe neva yra skatinama kitokia šeimos samprata negu įtvirtinta Konstitucijoje ir Civiliniame kodekse. Ir jie tą skatinimą įžvelgė iš šių marškinėlių, kurie sako, kad mes remiame šeimų įvairovę", - sakė jis.

Pasak LGL atstovo, tokios sankcijos primena Rusijos valdžios diskriminacinius veiksmus prieš homoseksualus.

"Šis įstatymas taip, kaip jis dabar yra taikomas, labai primena dalykus, kurie dabar darosi Rusijoje. Tai yra šokiruojanti aplinkybė, kad toks įstatymas galioja ES valstybėje", - kalbėjo T. V. Raskevičius.

LRT kiek anksčiau nusprendė specialiu indeksu pažymėti ir tik vėlai vakare rodyti "Baltic Pride" reklaminius klipus, kuriuose įvairūs žmonės prisipažįsta esą homoseksualūs bei išreiškia palaikymą netradicinės seksualinės orientacijos žmonėms.