Nauja N. Venckienės knyga „Lietuva ant bedugnės krašto“ internete pasirodė šią savaitę. Knygoje parlamentarės tonas nesikeičia – priekaištų lavina verčiama Garliavos dramos priešingai stovyklai, taip pat teisėsaugai, teismams bei visai valstybei. „Nuspręsta mane sugniuždyti – nesant tam jokio realaus pagrindo, sukurpti kaltinimus, tai yra, – juos atrasti“ – knygoje dėsto N. Venckienė.

Anot N. Venckienės bendražygio, Seimo nario Povilo Gylio, nauja parlamentarės knyga – tai šiemet N. Venckienės publikuotų straipsnių ir asmeninio politikės archyvo nuotraukų rinkinys.

„Knyga – tai dar vienas N. Venckienės kovingas, pilietiškas ir reikalingas pasirodymas viešojoje erdvėje. Kova kol kas yra nelygi, nes propaganda padarė savo, dalis žmonių patikėjo, kad ir ponia Venckienė, ir „Drąsos kelias“, ir sakykim aš, kažkaip susiję su nusikaltimais“, – „Info TV“ laidai „Info diena“ sakė P. Gylys.

Naująją N. Venckienės knygą skaitys ne tik politikės šalininkai, bet ir šmeižtu politikę kaltinantys nužudyto teisėjo J. Furmanavičiaus artimieji. Nužudyto teisėjo sesuo Sigita Uogintienė žiūrės, ar naujojoje knygoje politikė vėl nejuodina kelerius metus pedofilu vadinto J. Furmanavičiaus.

Ji taip pat žada pati domėtis, kaip teisėsaugininkams sekasi ieškoti dingusios Venckienės, mat prieš kelias dienas prokuratūrai teismas pavedė atnaujinti tyrimą dėl galimo J. Furmanavičiaus šmeižto. Įtariamąja byloje gali tapti ir N. Venckienė, bet kol ji dingusi – tyrimas strigs.

„Prašysim visų instancijų nuo kurių priklauso – ir policijos, ir Interpolo, kad kaip nors grąžintų ją ir pajudėtų ta byla iš mirties taško. Šmeižė gyvą, paskui sugalvojo priedangą ir toliau nesąmones kalbėjo, taip negalime palikti“, – „Info dienai“ teigė S. Uogintienė.

N. Venckienė iš Seimo ir iš Lietuvos dingusi nuo balandžio. Parlamentarė viešu laišku paskelbė savo noru į Lietuvą negrįšianti, JAV lauks ekstradicijos bylos.