Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti VTPSI ieškinį, pareikštą J. Pinskui – į šią bylą įtraukta ne tik nesėkmingai į Seimą patekti bandžiusi jo sutuoktinė, bet ir kaimynai Darius ir Natalija Nainiai. Būtent pagal jų pareiškimą buvo pradėtas tyrimas – esą politiko savavališkai pastatyti statiniai yra svetimoje žemėje.

Bylą dėl savavališkos statybos padarinių pašalinimo parengiamajame posėdyje atvertusi teisėja Diana Jankienė neturėjo net galimybės įsigilinti į konflikto subtilybes – paaiškėjo, kad neaišku, ar pašto darbuotojai D. Nainiui įteikė šaukimą į posėdį, o Ž. Pinskuvienei šaukimas buvo išsiųstas, tačiau ji neatvyko dokumento pasiimti.

„Dėl procesinių kliūčių bylos negalime nagrinėti“, – konstatavo teisėja ir tuo pačiu J. Pinskui atstovaujančio advokato Gedimino Sagačio paklausė, ar šis negalėtų atsakovo sutuoktinę informuoti apie lapkričio 6-ąją suplanuotą posėdį. „Nesu įgaliotas“, – atkirto teisininkas, todėl teismas už valstybės lėšas vėl Ž. Pinskuvienei siųs šaukimą, gal šįkart Širvintų politikė jį atsiims.

Vilniaus vicemero J. Pinskaus bėdos prasidėjo dar prieš kelerius metus, kai į VTPSI kreipėsi D. Nainys, nurodęs, kad politikas jo žemėje esą yra pastatęs nelegalius statinius: gelžbetoninę atraminę tvorą, šuns voljerą bei pirtį.

Kad J. Pinskus pažeidė Statybos techninio reglamento reikalavimus, konstatavo VTPSI darbuotojai, jam surašę savavališkos statybos aktą.

Jį politikas bandė ginčyti teisme – nurodė, kad jam nedalyvaujant surašytame akte nurodytos aplinkybės neatitinka tikrovės – vakarinėje dalyje nėra gelžbetoninės atraminės sienos su ant jos pastatyta tvora, o šiaurinėje dalyje esantys statiniai nepatenka į Pavilnių regioninio parko teritoriją, nes sklypas su Pavilnio regioniniu parku ribojasi tik pietine-pietvakarine dalimis.

J. Pinskus taip pat aiškino, kad sklypo vakarinėje dalyje nėra šunų voljero, o šiaurinėje dalyje nėra jokios pirties, kadangi ji visiškai sudegė ir dar 2009 m. buvo demontuota.

Vicemero skundus nagrinėję teismai priėmė jam nepalankius sprendimus, o dabar VTPSI reikalauja, kad savavališkai pastatyti statiniai būtų nugriauti.

Vienas DP lyderių su tokiais reikalavimais nesutinka ir sieks, kad statinius galėtų įteisinti.

„Dabar pagal naujus įstatymus tokius statinius, kaip tvoras, galima įteisinti, šios įteisinimo procedūros užtruko, manau, kad viskas bus įteisinta ir tuo ši istorija pasibaigs“, – trečiadienį DELFI aiškino J. Pinskus.

Jis tikino, kad šią istoriją jau yra primiršęs, todėl apie teismo posėdį nieko nežinojo. „Reikėtų pasikviesti advokatą, jog paaiškintų, kokia dabar situacija“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, kaip elgsis, jeigu teismas vis dėlto jį įpareigos griauti savavališkus statinius, politikas sakė: „Pažiūrėsime, teisingumą vykdo teismai, ką pasakys teismai, tą ir darysime – pašalinsime tą voljerą ar būdą“, – J. Pinskaus teigimu, statiniai jo sodyboje vaizdingoje Vilniaus sodų bendrijoje stovi jau 17 m.

Politikas taip pat tikisi, kad jo bėdos su kaimynu D. Nainiu pagaliau baigsis.

„Aplinkui yra labai geri kaimynai, o šitas gerbiamas, nežinau, ar negerbiamas, atsirado neseniai, tiesiog apgavęs kelias moterėles, apgaulės būdu įsigijęs nekilnojamąjį turtą, pradėjo šantažuoti aplinkui visus kaimynus, ne tik mane, – sakė J. Pinskus. – Aišku, mane patogiausiai, gal daugiau žinomą... Dabar, kaip supratau, iš jo šitą turtą jau yra perėmęs bankas, antstoliai jį jau pardavinėja. Pirmasis aukcionas neįvyko, kiek žinau, spalio mėnesį turi būti antras aukcionas, atsiras gal naujesnis kaimynas, tikiuosi, jis bus geresnis, su kuriuo puikiai sutarsime. Nes kiti kaimynai labai geri, džiaugiuosi jais, bet va, kartais pasitaiko ir tokių“.