„Lietuvos žinios“ rašo, kad pripažįstama, jog situacija nėra gera, ir žadama surasti, kam patikėti šio ministro portfelį. Kalbėta, kad į šešėlinio kultūros ministro postą galėtų pretenduoti Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitete dirbantis Vytautas Juozapaitis.

Parlamentaras teigia girdėjęs apie tokią grupės frakcijos narių iniciatyvą, bet pasiūlymo kol kas nesulaukęs.

„Yra keli stiprūs kandidatai, galintys užimti šį postą“,- patikino TS-LKD pirmininkas Andrius Kubilius. Jis džiaugėsi šešėlinės vyriausybės projektu ir jos veikla.dabar prasideda antrasis etapas, kai alternatyvi vyriausybė teiks savo idėjas, stengsis įgyvendinti savo nuostatas.

„Kauno diena“ primena, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) sudaryta šešėlinė vyriausybė, politologų buvo neseniai supeikta, kad be kritikos nepasiūlo konstruktyvių idėjų.

Antradienį ji atvyko į Kauną ir rinko informaciją apie miesto aktualijas. Šešėlinis premjeras, Seimo narys Andrius Kubilius priminė, kad išvažiuojamuosius posėdžius praėjusią Seimo kadenciją rengdavo ir jo vadovaujama Vyriausybė.

„Dabar šią tradiciją tęsiame ir pradėjome savo kelionę po Lietuvą nuo Kauno",- kalbėjo A.Kubilius. "Tenka konstatuoti, kad dabartinė Vyriausybė, vadovaujama socialdemokratų ir būdama kitokių ideologinių pažiūrų nei Kauno vadovas, gali imtis priemonių, kurios būtų diskriminacinės,- neskirti pakankamo finansavimo nacionalinės svarbos projektams",- baugino A.Kubilius.

Tačiau daugumai šių objektų dėmesio reikėjo ir anksčiau, kai premjeru buvo A.Kubilius, o miestui ir tada vadovavo A.Kupčinskas.