„Svarbiausia, kad nusikaltėliai jau sulaikyti ir dabar reikia galvoti, ką toliau daryti, kad daugiau tokių dalykų nebūtų. Bet mūsų jėgos apribotos, tad prašysime pagalbos iš Vyriausybės, atskirų ministerijų“, – DELFI sakė Panevėžio meras Vitalijus Satkevičius.

Į neeilinį tarybos posėdį atvyko miesto policijos vadovas Rimantas Bobinas, Ryšių reguliavimo tarnybos ir Bendrojo pagalbos centro, mobiliojo ryšio operatorių „Omnitel“ ir „Bitė“ atstovai.

Taryba buvo parengusi kreipimąsi į Seimą, Vyriausybę, Ryšių reguliavimo tarnybą ir Bendrąjį pagalbos centrą. Išklausę informaciją, tarybos nariai surengė diskusiją ir nutarė, kad kreipimosi neberašys: esą į įvykį jau reaguojama aukščiausiu lygiu ir visi žino, ką daryti.

Tačiau Panevėžys nori imtis prevencinių priemonių. Planuojama sudaryti darbo grupę, kuri turės pateikti priemonių planą, kaip užtikrinti nusikaltimų prevenciją. „Buvo kalbama apie vietas, kuriose prekiaujama pigiu alkoholiu, darbo grupė į tai pažiūrės ir pateiks siūlymus. Pas mus jau yra stebėjimo kameros, dirbama su gyventojais, įgyvendinama saugi kaimynystė ir kiti dalykai, tačiau jiems negalime skirti daug lėšų“, – kalbėjo meras.

Panevėžio vadovas guodžiasi, kad nusikalstamumas mieste mažesnis nei kituose didmiesčiuose.

„Panevėžys tikrai neišskirtinis, pagal pateiktą statistiką, lyginant su kitais didžiaisiais miestais, Panevėžyje mažiausia nusikaltimų ir didžiausias išaiškinamumas. Nors nusikaltimų mažiau, jie labai žiaurūs“, – sakė meras.

V. Satkevičius atkreipė dėmesį, kad policija ir šį kartą operatyviai sulaikė įtariamuosius. Tik, sako jis, šiuo atveju nusikaltimas itin žiaurus ir itin ciniškas. Dėl to mieste ir kyla daugiausia klausimų.

Panevėžyje apribotas nepilnamečių buvimas tamsiu paros metu viešose vietose. Tačiau V. Satkevičius piktinasi, kad Seimas neatsižvelgia į Panevėžio politikų kreipimąsi ir neuždraudžia nepilnamečiams rūkyti viešose vietose. Mero manymu, sulaikius kvaišalus rūkantį nepilnametį jį būtų galima sulaikyti ir aiškintis, ar apie rūkymą žino tėvai bei kitas detales.