Šis incidentas įvyko praėjusią savaitę, kai Vilniaus taryboje buvo mėginama įtvirtinti vadinamojo vartų mokesčio padidinimą Vilniaus regioną aptarnaujančiame sąvartyne, valdomame Vilniaus ir aplinkinių savivaldybių kontroliuojamos bendrovės VAATC. Dėl vartų mokesčio balsuota net tris kartus, o prieš paskutinįjį balsavimą pastebėta, kad dviejų „darbiečių“ kortelės yra įkištos balsavimo pultuose. Kortelių savininkės – Darbo partijos atstovės Ieva Kačinskaitė-Urbonienė ir Jolanta Gaudutienė.

Tarybos sekretorius Miroslavas Monkevičius nedelsdamas pašalino „darbiečių“ korteles, o meras Artūras Zuokas dusyk įspėjo tarybos narius nesiimti tokių priemonių.

Konservatoriaus V. Urbonavičiaus nuomone, „darbiečių“ veiksmai verti baudžiamosios atsakomybės. Esą tai padarę asmenys turi būti „ ne tik šalinami iš užimamų pareigų, bet ir jiems taikomas baudžiamasis persekiojimas“.

„ Akivaizdu, kad šiukšlių klausimai yra tokie svarbūs, kad ne tik meras „stebuklingai“ atsišaukia iš atostogų, bet galimai yra klastojami Darbo partijos frakciją atstovaujančių narių balsai. Labai nesunku pasižiūrėjus tarybos posėdžio vaizdo įrašą pamatyti, kaip tai atsitiko ir kas už tai yra atsakingas. Manau, kad prokurorams tai irgi nesudarys jokių sunkumų“, - ketvirtadienį paskelbtame pranešime cituojamas V. Urbonavičius.

Tuo tarpu „darbiečiai“ čia neįžvelgia jokio kriminalo.