Ji taip pat pažymi, kad N. Venckienė klaidingai teigia jau davusi parodymus šioje byloje.

„Šitoje byloje, kurios tyrimą aš atlieku, kardomoji priemonė jai kol kas jokia nepaskirta. Viskas priklausys nuo to, ar jinai norės atvykti ir tada bus sprendžiamas klausimas – po jos apklausos, jeigu tokia įvyks, jeigu jinai atvyks ir duos parodymus. Nes kol kas jinai toje byloje neapklausta, jinai nedavė parodymų nė vieną kartą, nors šiandien iš to pareiškimo lyg ir buvo pasakyta, kad jinai davė parodymus. Nedavė jinai jokių parodymų“, – BNS tvirtino prokurorė N. Raugienė.

Keletą mėnesių užsienyje gyvenančios Seimo „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnės N. Venckienės laišką trečiadienį per spaudos konferenciją Seime perskaitė jos sutuoktinis, partijos „Drąsos kelias“ vicepirmininkas Aidas Venckus.

„Laukiu ekstradicijos bylos, kurioje su prašymu užsienio valstybei Generalinė prokuratūra pateiks visą vaizdo įrašą, darytą 2012 metų gegužės 17 dieną Garliavoje, kur mergaitei ant galvos metama antklodė, kur aš, būdama teisėja, esu žalojama, kur vaikui rankas plėšia Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotoja, kur pareigūnai leidžia L. Stankūnaitei draskyti mažą mergaitę“, – laiške teigė parlamentarė.

„Jos išvykimas – vienintelė teisinė galimybė perkelti bylą į užsienio valstybės teismą“, – per spaudos konferenciją teigė A. Venckus.

Anot prokurorės, šiuo metu apklausti N. Venckienę siekiantys pareigūnai laukia atsakymų į teisinės pagalbos prašymus.

„Šiuo metu yra išsiųsti teisinės pagalbos prašymai su tikslu nustatyti jos buvimo vietą ir įteikti jai šaukimus atvykti apklausai į prokuratūrą. Kol kas gavome tiktai pranešimus, kad teisinės pagalbos prašymai yra perduoti vykdyti tų šalių pareigūnams ir daugiau jokios informacijos kol kas negavome (...). Pagal nustatytą tvarką teigiamas arba neigiamas atsakymas visvien turėtų būti duotas. Jeigu pareigūnai įvykdys mūsų teisinės pagalbos prašymą, jie turės pranešti, kokiu būdu įvykdė ir koks rezultatas, jeigu jiems pavyks pabendrauti su N. Venckiene. Jeigu jie negalė įvykdyti to teisinės pagalbos prašymo, tai jie irgi turi mums pranešti, dėl kokių priežasčių jie nevykdo arba negali įvykdyti“, – aiškino prokurorė.

Jos teigimu, prokurorai šiuo metu negali imtis kitų konkrečių veiksmų.

„Kadangi yra atliekama jos paieška, mes glaudžiai bendradarbiaujame su policija, su asmenų paieškos skyriumi, tikriname visą informaciją, kurią gauname – ir dėl buvimo vietos, ir dėl bendravimo, dėl visko. Mes visą tą informaciją tikriname, o kažkokių konkrečių veiksmų negalime daryti, dabar turime sulaukti atsakymų“, – dėstė N. Raugienė.

Šiaulių apygardos prokuratūra pernai spalį N. Venckienei pateikė įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad N. Venckienė prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Seimas balandžio pradžioje panaikino parlamentarės N. Venckienės teisinę neliečiamybę, nuo to laiko ji Seime nesirodo