Rusiško šašlyko suvalgyti galima už 15 litų, charčio sriubos su jautiena – už 12 litų, caro kepsnį – už 16 litų, Soliankos sriubos – už 10 litų. Azerbaidžano virtuvės salelėje buvo galima paskanauti plovo, troškinio su daržovėmis ir jautiena, charčio sriubos, kukurūzų burbuolių. Ukrainos vėliava pasidabinę prekybininkai pardavinėjo ukrainietiškus barščius už 5 litus, šašlyką – už 12-15 litų, įdarytų paprikų – irgi už 12-15 litų.

Armėniška virtuvė apsiribojo armėniškų skanėstų, dešrų ir kumpių prekyba, kuri vyko ir per Vilniaus dienas. Saldus slyvų lavašas čia kainavo 10 litų, 60 gramų vytintos jautienos – 9 litai, vytinta jautienos ir avienos dešra – 14,99 litai, didelis jautienos išpjovos kumpis – apie 60 litų.

Gedimino prospekte, kaip paprastai per šventes, šurmuliavo prekybininkai, prekiaujantys papuošalais, žaislais, duona, kumpiais, prieskoniais, kailinėmis kepurėmis, rankinėmis ir kitais daiktais.

Popiet Tautų mugę Vilniuje ir Gdansko kultūros dienas, kurios vyksta kartu, Vinco Kudirkos aikštėje atidarė Vilniaus ir Gdansko miestų merai, po jų sveikinimų prie Vyriausybės iškart ėmė koncertuoti vaikinų grupė iš Lenkijos.

Kaip praneša savivaldybė, per Tautų dienas vilniečius ir miesto svečius sveikins karaimų, totorių, lenkų, rusų, vokiečių, ukrainiečių, baltarusių ir lietuvių meno kolektyvai iš Vilniaus krašto, Trakų, Visagino ir Pabradės.

Mugės koncertinėje programoje taip pat pasirodys svečiai iš užsienio – kolektyvai iš Lenkijos, Airijos, Ukrainos, Baltarusijos, kurie pristatys savo šalių folklorą. Folklorinių kolektyvų pasirodymai vyks šeštadienį ir sekmadienį.

Vilniaus miesto širdyje per šventes prekiaus amatininkai, atskiroje ekspozicinėje zonoje įsikurs Tautų mugės lėlės. Parodoje bus lėlių ir meškiukų, joje dalyvaus kūrėjai iš Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Ispanijos, Latvijos, Estijos, Moldovos ir Lietuvos.

Šeštadienį nuo 12 iki 17 val. Lukiškių aikštėje įsikurs Lietuvos kariuomenės stovykla: joje bus galima išvysti Lietuvos kariuomenės orkestro muzikinę programą ir defile, taip pat specialiųjų operacijų pajėgų ginkluotės ir technikos, logistikos valdybos, XIV amžiaus elitinio Lietuvos kario su šarvuote ir ginkluote, Karo policijos HMMWV, patrulinės įrangos bei Lietuvos karo akademijos pristatymus.

Nuo 20.00 val. Lukiškių aikštėje galima bus pamatyti Ugnies reginį „Ženklai pagal Donelaitį“. Čia bus kuriama Kristijono Donelaičio „Metams“ dedikuota ugnies skulptūra „Sodas“. Šią skulptūrą ketinama kurti iš medžio ir šiaudų – ji bus 6 metrų aukščio ir tiek pat pločio. Skulptūra ugnies reginiu taps 20.30 val. Idėjos autorė „Ugnis ir kaukė“. Skulptūros autorius – K. Venclovas.
 
Visas tris dienas Gedimino prospekte vyks Bulvių festivalis. Pirmojo pasaulinio karo 500 litrų talpos katile bus verdama įspūdingo skonio ir spalvos košė, kurios mugės dienomis vilniečiai ir miesto svečiai galės nemokamai ragauti.

Taip pat bus galima paskanauti įvairiausių patiekalų iš bulvių: nuo bulvinių blynų iki įdarytų bulvių patiekalų. Mugėje galėsite nusipirkti Lietuvoje išvestų bulvių, o turizmo agentūros „Senamiesčio gidas“ transportas padės bulves atvežti į gyventojų namus.

Rugsėjo 14 d., šeštadienį, V. Kudirkos aikštėje nuo 12 val. iki 18 val. vyks 8-asis atviras Lietuvos „Barbekiu” čempionatas. Čempionato programoje: profesionalūs virėjai ir mėgėjai demonstruos savus sugebėjimus įvairiose grilio patiekalų rungtyse, bus siekiama rekordo – „Sombrero“, pagamintos iš įdarytų tortilijų. Tam patiekalui ruošiamasi sunaudoti 90 kg tortilijų, 120 kg maltos vištienos, 100 kg daržovių, 3,3 kg prieskonių, 30 kg padažų, 10 l aliejaus ir 20 kg sūrio. Kepurė žada sverti 363,3 kg. Renginį organizuoja Lietuvos „Barbekiu“ kepėjų asociacija.

Tautų mugės organizatoriai įsteigė 5 padėkos prizus – Draugystės kriaušes, kurias iš stiklo išliejo žemaitis Vygantas Paulauskas. Mugės apdovanojimai atiteks vienam iš meno kolektyvų, rėmėjų, amatininkų, virtuvės meistrų, kurie geriausiai atspindės daugianacionalinio miesto – rudenėjančio Vilniaus dvasią.

Į šią Vilniaus šventę atvyks vadinamasis Svajonių autobusas, kolekcionuojantis visų svajones, mugėje visas tris dienas veiks senovinių lygintuvų ekspozicija.