Briuselio menų centre "Bozar" koncertavo pasaulinio garso operos solistė Violeta Urmanavičiūtė-Urmana ir Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, diriguojamas Modesto Pitrėno.

"Visi kartu kurdami stiprią Europos šeimą, trokštame, kad ji būtų darni ir kūrybinga. Kad skirtingi balsai neužgožtų, o palaikytų, padrąsintų vienas kitą. Būtent kultūra labai dažnai tampa mus jungiančiu tiltu, ant kurio stovėdami matome, kokie skirtingi ir kokie panašūs mes esame", - sveikindama susirinkusiuosius sakė šalies vadovė.

Prezidentė pabrėžė, kad Lietuvos pirmininkavimas ES Tarybai yra puiki galimybė pristatyti Europai tai, ką mūsų šalies kultūra turi geriausio ir vertingiausio. Tai, kad Lietuvos pirmininkavimo kultūrinės programos renginys buvo įtrauktas į prestižinio Belgijos klasikinės muzikos festivalio "Klara" programą, rodo aukštą šio koncerto meninę vertę.

Koncerte skambėjo vieno iškiliausių Lietuvos menininkų Mikalojaus Konstantino Čiurlionio simfoninė poema "Miške", Richardo Vagnerio dainų ciklai iš "Valkirijos" ir "Tristano ir Izoldos", Richardo Štrauso simfoninė poema "Mirtis ir pragiedrėjimas". V. Urmanavičiūtė-Urmana atliko lietuvių liaudies dainą "Ulijona". Visą koncertą transliavo Belgijos radijas. Pasak Prezidentūros pranešimo, į šį renginį buvo išpirkti visi bilietai.

"Bozar" yra ne tik vienas garsiausių art deco stiliaus pastatų, bet ir pagrindinis Belgijos kultūros centras, Belgijos nacionalinio simfoninio orkestro namai. Koncertas vyko didžiausioje šio Menų centro koncertų salėje. Puikia akustika išsiskiriančioje salėje telpa daugiau nei 2000 žiūrovų.

Šiame Menų centre vyks ir daugiau Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai kultūrinės programos renginių (Jono Meko restrospektyva, Oskaro Koršunovo teatro spektaklis "Hamletas").