Tai – kultūros ministras Šarūnas Birutis ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas.

Galutinis partijos vėliavnešys paaiškės po spalio 19 dieną vyksiančio visų narių suvažiavimo.

DELFI primena, kad partijos skyriai pasiūlė 9 kandidatus į prezidentus: Seimo narę Loretą Graužinienę, parlamentarę Virginiją Baltraitienę, Š. Birutį, parlamentarą Kęstutį Daukšį, žemės ūkio ministrą Vigilijų Jukną, Seimo pirmininką Vydą Gedvilą, Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkę Dangutę Mikutienę, A. Paulauską ir Vilniaus vicemerą Joną Pinskų.

Tačiau pirmadienio tarybos posėdyje visi, išskyrus Š. Birutį ir A. Paulauską, rinkimuose dalyvauti atsisakė.

Skyriai siūlė ir dabartinį Darbo partijos pirmininką Vytautą Gapšį ir „darbiečių“ įkūrėją Viktorą Uspaskichą, tačiau jie į sąrašą nebuvo įtraukti, nes to neleidžia Konstitucija.

Pastarasis prezidento rinkimuose dalyvauti negalėtų, nes nėra Lietuvos pilietis pagal kilmę, o V. Gapšys iki prezidento rinkimų datos nebus sulaukęs keturiasdešimties metų amžiaus.

„Kadangi pagal partijos statutą numatyta, kad galutinį žodį gali tarti arba partijos suvažiavimas, arba tam įgaliota taryba. Mes šiandien apsibrėžėme kandidatų ratą, kurie gali kandidatuoti partijoje ir įrodyti skyriams, kuris yra geresnis. Labai rimtai partijos vadovybė yra įpareigota parengti tvarką, kaip bus prisistatoma skyriams ir kaip jie balsuos dėl kandidatų“, - DELFI po tarybos posėdžio sakė „darbiečių“ lyderis Vytautas Gapšys.

DELFI primena, kad prezidento rinkimai Lietuvoje vyks 2014 metais.

Remiantis Lietuvos Konstitucija, prezidentu gali būti renkamas Lietuvos pilietis pagal kilmę, ne mažiau kaip trejus metus iki rinkimų gyvenęs Lietuvoje. Kandidatas taip pat privalo būti sulaukęs 40 metų amžiaus ir turi turėti galimybes būti renkamas Seimo nariu.

Darbo partijai praėjusiuose prezidento rinkimuose atstovavo L. Graužinienė.