Padidinti atlyginimą šiam prieštaringam vertinamam veikėjui nesutrukdė nei vykstantys teismo procesas ir ikiteisminis tyrimas, nei Vyriausios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) vykdomas tyrimas. Dabar A. Puidokas uždirba netgi daugiau, nei Kauno meras.

DELFI pasiekė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus Dainiaus Ratkelio liepos 30 dienos įsakymas, kuriame rašoma, kad „nuo liepos 30 dienos VšĮ ASA, priskiriamos II kategorijai, direktoriui A. Puidokui nustatomas mėnesis algos pastovosios dalies koficientas yra 12,2”.

Teismai ir tyrimai nekliudo

Šiuo metu A. Puidokas kartu su buvusiu Kauno vicemeru Kęstučiu Kriščiūnu teisiamas Kauno apygardos teisme. A. Puidokas, kuris savo kaltę pripažino, kaltinamas iš įmonės lėšų apmokėjęs buvusio vicemero automobilio remontą.

Be to, VTEK tęsia tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba. Įtariama, kad A. Puidokas galėjo parūpinti nemokamą parkavimo vietą savo žmonai. Šio tyrimo rezultatai turėjo paaiškėti rugsėjo 17-ąją, tačiau komisijos nariai pareikalavo papildomų dokumentų ir tyrimas iki numatyto termino nebus baigtas.

Tuo pačiu Kauno apygardos prokuratūroje vyksta ikiteisminis tyrimas dėl suklastotų automobilių statymo leidimų. Šiame tyrime taip pat figuruoja A. Puidoko pavardė.

Tačiau šios aplinkybės nesutrukdė pakelti A. Puidokui atlyginimo. Kauno meras Andrius Kupčinskas pripažino, kad toks faktas kiek glumina.

„Aš nesu apie tai informuotas. Keista girdėti. Nežianu priežasčių, kurios nulėmė ar galėjo nulemti algos pakėlimą. Ypatingai kai vyksta teismo procesas tikrai nematyčiau objektyvių aplinkybių, kurios leistų ar didinti kategoriją, ar atlyginimo koficientą. Man atrodo, kad kaip tik reikėtų susilaikyti nuo tokių atvejų. Reikės pasidomėti, už kokius nuopelnus buvo padidintas atlyginimas, nes šioje įmonėje yra daug tobulintinų dalykų“, - DELFI teigė Kauno meras.

Uždirba daugiau nei meras

Bendrauti šia tema, atlyginimo pakėlimo klausimą palaiminęs Kauno savivaldybės adminstracijos direktorius Dainius Ratkelis, sutiko tik raštu.

- Ar žinote, kad šiuo metu vyksta A. Puidoko teismas (Kauno apygardos teisme), VTEK atlieka patikrinimą dėl A. Puidoko veiksmų, vyksta ikiteisminis tyrimas dėl nelegalių leidimų Kaune?, - DELFI paklausė D. Ratkelio.

- Žinau.

- Kodėl nuspręsta pakelti atlyginimą A. Puidokui?

- Daugėja rinkliavos rinkimo vietų, daugėja įstaigoje žmonių. O kiekvieno darbuotojo atlyginimas priklauso nuo vadovo atlyginimo.

- Kiek konkrečiai padidėjo atlyginimas ASA vadovui?

- VšĮ Automobilių stovėjimo aikštelės direktoriui A. Puidokui 2010 m. birželio 22 d. Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu Nr. A-2271 buvo nustatytas 4800 Lt mėnesinis atlyginimas, o 2013 m. liepos 30 d. Savivaldybės administracijos direktorius (…) nustatė nuo 2013 m. liepos 30 d.  viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“, priskiriamos II kategorijai, direktoriui Algimantui Puidokui mėnesinės algos pastoviosios dalies koeficientą 12,2 (kas sudaro apie 5500 Lt).

- Ar įtartini faktai nebuvo priežastis ne tik nekelti atlygino, bet apskritai atleisti A. Puidoką?

- Nėra nė vieno įsiteisėjusio sprendimo.

Beje, padidinus atlyginimą A. Puidokas uždirbs daugiau, nei A. Kupčinskas. Pagal Kauno savivaldybės pateikiamus duomenis, vidutinis mėnesinis nustatytasis (paskirtasis) Kauno mero darbo užmokestis 2013 m. II ketvirtį siekė 5385 Lt. Kaip informavo D. Ratkelis, A. Puidokas nuo šiol uždirba 5500 Lt.