Apie seksualinį mergaitės išnaudojimą teismuose įrodinėjusiems Kedžiams dabar gali tekti atsakyti už savo žodžius. Apygardos teismui konstatavus, kad Andrius Ūsas nekaltas, o vaiko vienintelė seksualinio pobūdžio patirtis buvo nekvalifikuotas filmavimas ir klausinėjimas namuose, Stankūnai ir Ūsai ruošiasi kovai.

L. Stankūnaitės tėvas LNK Žinioms teigė, kad, jo nuomone, Drąsius Kedys išnaudojo mergaitės motiną, kai jai buvo 16 metų. „Kedžio tėvai dalyvavo, Venckienė tame dalyvavo, vadinasi, jie yra pedofilai. Mes kreipsimės į Generalinę prokuratūrą su prašymu iškelti baudžiamąją bylą pedofilams“, - tvirtino Stasys Stankūnas. Jis tvirtino, kad milijonus prisiteisti bandys ne dėl savęs, o kad „jie (Venckai – DELFI) liktų prie konteinerio“.

Pasak S. Stankūno, mergaitė teisme buvo papasakojusi, kaip buvo verčiama meluoti apie pedofilus.

„Venckienė pabėgo, vadinasi, ji žinojo, ką mergaitė papasakojo, kaip iš jos tyčiojosi visa jų šeima, ir kaip ją mušdavo, ir Kedys mušė, ir Venckienės sūnus mušė, ir spardydavo, sudaužydavo“, - tvirtino L. Stankūnaitės tėvas, pasakodamas, kaip mergaitė buvo verčiama pasakoti istorijas.

N. Venckienė iš Lietuvos dingo balandžio mėnesį. Prokurorai jai pateikė įtarimus pagal šešis baudžiamojo kodekso straipsnius. Gegužę paskelbta jos paieška.