Šį miesto šventės savaitgalį pasirodo garsūs Lietuvos muzikos atlikėjai, Aukštaitijos regiono ir užsienio miestų mėgėjų meno kolektyvai. Dvi scenas jungia įspūdinga amatų ir tautodailės mugė.

„Sveikinu visus susirinkusiuosius su dar vienu miesto jubiliejumi. Šiais Tarmių metais Aukštaitijos sostinė pademonstruos visą aukštaitišką smagumą ir vaišingumą, o kitąmet iš Palangos perimsime garbingą šalies kultūros sostinės vardą“, - sakė meras Vitalijus Satkevičius.

Panevėžiečius ir miesto svečius kviečia etnografiniai „Aukštaitijos kiemeliai“, aukštaičių alasas, Aukštaitijos regiono dainų šventė su jungtiniu koncertu „Skambėk, mana Aukštaitija“. Dėmesio turėtų sulaukti ir kasmetis tarptautinis šokių ir muzikos festivalis „Prie Nevėžio“.

Lėlių vežimo teatro kiemelyje vyksta spektakliai, galima pasivažinėti pasakų traukinuku, rengiamos „Beprotiškų burbulų“ akcijos, tarptautiniai sunkiosios atletikos, futbolo veteranų turnyrai, automobilių slalomo varžybos, ekstremalaus sporto parodomoji programa.

Organizuojamos kūdikių lenktynės, pristatomas 3D piešinys, fakyrų, mago pasirodymai.

Šeštadienį gatvėmis tradiciškai šurmuliuos šventinė eisena. Panevėžiečiams ir miesto svečiams koncertuos Giedrė Vokietytė, Justinas Lapatinskas, Jurga Šeduikytė, Renata ir Deivis Norvilai, Panevėžio „Indigo“ choras, SKAMP, „Saulės kliošas“, „G&G Sindikatas“, Nojus (buvusi grupė „Airija“), pučiamųjų orkestras „Panevėžio garsas“, muzikiniai projektai Divas & The Gentleman ir „Yoko Mono“ (Dj Mamania ir Joshas McClungas), „Mon@“, „Panika“, „Night“, „Rockmergė“, DDL PLK, O2, Soulkittchen, Rita, Žygis ir kiti.