Savivaldybės teigimu, jau 19-ą kartą rengiamose "Sostinės dienose" vilniečiai ir miesto svečiai galės nemokamai dalyvauti koncertuose, parodose, mugėse ir daugelyje kitų renginių - iš viso jų numatoma daugiau nei šimtas.

Didieji "Sostinės dienų" koncertai vyks Katedros aikštėje. Atidarymo koncerte penktadienio vakarą pasirodys grupė iš Latvijos "Brainstorm", dabar besivadinanti savo gimtąja kalba – "Prata Vetra". Šeštadienį Katedros aikštėje koncertuos Lietuvos elektroninės muzikos grupė "Golden Parazyth" ir britų grupė "Touch and Go". Sekmadienį "Sostinės dienas" vainikuos grupė "Antis".

Tris dienas Gedimino prospekte veiks knygų mugė, žaidimų ir sveikatos parkas, vizualiųjų menų ekspozicijos, profesionalių dailininkų parodos, vyks keramikų ir tapytojų darbų, įvairiausių meno dirbinių pristatymai, koncertai, spektakliai. Čia, pasak savivaldybės, taip pat bus galima paragauti ir įsigyti įvairiausių gardumynų.

Tarp "Sostinės dienų" renginių - ir sekmadienį numatomas Bernardinų sodo atidarymas. Taip pat sekmadienį Katedros aikštėje vyks neįgaliųjų koncertas, jų darbų paroda ir mugė.