Paskutinį vasaros mėnesį Lietuvoje laimingiausi buvo uteniškiai, vilniečiai ir kauniečiai, o liūdniausiųjų titulą iš Marijampolės gyventojų perėmė šiauliečiai.

Nors Utenos laimės indeksas, praėjusį mėnesį siekęs 8,3 balo, rugpjūtį sumažėjo iki 7,4 balo, šis miestas antrą mėnesį iš eilės užima laimingiausio poziciją. Surinkę po 7,3 balo Vilnius ir Kaunas rugpjūtį pasidalijo antrąja ir trečiąja vietomis. Liūdniausiomis nuotaikomis paskutinį vasaros mėnesį gyveno šiauliečiai. Jų miesto laimės indeksas buvo 5,6 balo. Tarp nelaimingiausių lietuvių taip pat pateko Biržų, Mažeikių ir Panevėžio gyventojai, kurių laimės indeksas siekė 6 balus.

Laimingiausi lietuviai ir vėl buvo savaitgaliais ir šventinėmis dienomis. "Laimės barometras" parodė, kad lietuvių nuotaiką taip pat pakelia miesto šventės bei renginiai. Blogiausiai mūsų tautiečiai jautėsi išlydėdami vasarą - rugpjūčio 31-ąją.

"Paskutinė vasaros diena liūdino visus miestus. Vienus - dėl pasibaigusių atostogų, kitus - dėl grįžtančių eismo kamščių, trečius, tikėtina, dėl artėjančių rudeniškų orų. Šią dieną miestų laimės indeksų vidurkis rodė 6,3 balo", - komentuoja projekto "Laimės barometras" iniciatorius Artūras Jonkus.

Šiuo metu aktyviausiai "Laimės barometru" naudojasi Londonas, Niujorkas ir Pekinas. Tarp laimingiausių pasaulio miestų rugpjūčio mėnesį pateko Manila - Filipinų sostinė (7 balai) ir Helsinkis (6,8 balo). Nelaimingiausi žmonės jautėsi Lagose (Nigerija), kurio laimės indeksas buvo 2 balai ir Aleksandrijoje (Egiptas), kur žmonės savo laimę įvertino 2,5 balo.

"Laimės barometras" yra socialinis projektas ir nepretenduoja į mokslinį tyrimą. Matuoti savo nuotaiką, stebėti bei lyginti miestų laimės indeksus galima kas valandą projekto svetainėje.