Neoficialiais duomenimis, parlamentaras E. Vareikis ketvirtadienį atsidūrė Lietuvos ambasadoje Kopenhagoje be dokumentų ir be bagažo.

„Ambasadai Kopenhagoje yra žinoma Seimo nario E. Vareikio buvimo vieta“, - ketvirtadienį popiet sakė R. Jakilaitienė, tačiau pabrėžė negalinti komentuoti jokių kitų aplinkybių.

Primenama, kad E. Vareikio šeima jo paiešką paskelbė po to, kai parlamentaras pirmadienį neparskrido iš Romoje vykusio Tarptautinio katalikų įstatymų leidėjų tinklo renginio ir nebuvo pasiekiamas telefonu – parlamentaro mobilusis telefonas buvo išjungtas.

Tarptautiniame Vilniaus oro uoste E. Vareikį pasitikti norėjo sutuoktinė Rozvita Vareikienė ir partijos kolega Rokas Žilinskas. Pastarasis norėjo ištiesti pagalbos ranką problemų dėl alkoholio vartojimo turinčiam kolegai. R. Žilinskas taip pat buvo susirūpinęs dėl E. Vareikio, nes jis telefonu R. Žilinskui guodėsi, esą visi nuo jo nusigręžė ir jis nematąs prasmės grįžti.

Problemų kilo ir E. Vareikiui išvykstant į katalikų įstatymų leidėjų renginį. Praėjusį ketvirtadienį parlamentaras dėl galimo girtumo nebuvo įleistas į lėktuvą, tad įsitaisė oro uoste ir prie kompiuterio snaudė. Politikas blaškėsi po oro uostą visą dieną, kol galiausiai praėjo patikrinimą ir per Kopenhagą pasiekė Romą. Tiesa, išvykęs ketvirtadienį, E. Vareikis į renginį Romoje atvyko tik šeštadienį.

E. Vareikis į kontraversiškas situacijas yra pakliuvęs ir anksčiau. Šių metų gegužės mėnesį neblaivų Seimo narį tramdė policija. Parlamentaras du kartus sudavė žmonai per veidą. Vėliau Seimo narys su žmona susitaikė.

Tuomet E. Vareikio žmona R. Vareikienė sakė, kad tokia situacija susiklostė, nes vyras alkoholio išgėrė po trejų metų abstinencijos.

Seimo narys pareigūnų buvo sulaikytas ir neblaivus prie vairo. 2008 m. Radviliškio rajono policijos pareigūnai vairavusio Seimo nario kraujyje nustatė 1,37 promilės alkoholio – jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis.