„Lietuvos ryto“ televizija praneša, kad apie kreipimąsi į policiją ir ambasadą patvirtino Seimo Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcijos vicepirmininkas Jurgis Razma. Pasak jo, kolegos pėdsakai dingo Kopenhagoje. Nuo pirmadienio jo telefonas išjungtas.

Kitas frakcijos kolega Rimantas Dagys kartu su E. Vareikiu dalyvavo katalikiškuose renginiuose Romoje, tačiau jiedu grįžinėjo ne kartu. „Sekmadienį mes su juo priėmime pas popiežių išsiskyrėme. Jis turėjo grįžti į mūsų ankstesnę vilą, o mes likome Romoje dar su šeima. Taip keliai išsiskyrė. Jis planavo važiuoti pirmadienį“, - pasakojo jis.

Dėl alkoholio bėdų anksčiau turėjęs konservatorių frakcijos kolega Rokas Žilinskas nutarė ištiesti ranką likimo draugui, pirmadienį bendravo su juo telefonu, vyko pasitikti į oro uostą, tačiau bergždžiai.

Pokalbis telefonu R. Žilinskui taip pat sukėlė nerimą. „Jis guodėsi, kad nuo jo visi nusigręžė, kad jis niekam nereikalingas, todėl jis nematąs prasmės sugrįžti“, - apie prieš skrydį vykusį pokalbį lrytas.lt pasakojo R.Žilinskas.

Po pokalbio su R. Žilinsku E. Vareikis dar bendravo su šeima. Pasak Seimo kanclerio Jono Mileriaus, rugsėjo 2 d. užfiksuotas jo telefoninis pokalbis su žmona ir dukra. Tądien 20.33 val. paskutinis 40 sekundžių telefoninis pokalbis užfiksuotas su dukra. Po to telefonas buvo išjungtas. Jei Seimo narys bent trumpam įjungtų telefoną, būtų galima nustatyti jo buvimo vietą.

DELFI primena, kad ketvirtadienį įtartinos būklės Seimo narys E. Vareikis, ne kartą patekęs į kontroversiškas situacijas dėl piktnaudžiavimo alkoholiu, pusdienį praleido žurnalistų ir policijos pareigūnų apsuptyje. Neišskridęs planuotu reisu E. Vareikis buvo iš oro uosto išvykęs taksi, tačiau po kelių valandų vėl ten sugrįžo. Galiausiai jis perėjo patikrą ir, praleidęs naktį oro uoste, išskrido kitą dieną.