Pavyzdžiui, Švietimo ir mokslo ministerijai paskelbus, kad Rugsėjo 1-osios šventę savivaldybėms leidžiama perkelti iš sekmadienio į pirmadienį, Petras Čimbaras suskubo registruoti Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, numatančias, kad "draudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais rugsėjo 1-ąją netaikomas, jei rugsėjo 1 d. yra sekmadienis ir yra priimtas sprendimas perkelti pirmąją mokslo metų dieną į kitą dieną".

Tiesa, P. Čimbaras leido suprasti esąs labiau susirūpinęs ne nepilnamečių blaivumu, o prekybininkais, nes gavęs "daug pranešimų iš prekybininkų: vaikai nesilanko mokykloje, o draudimas galioja, nors rugsėjo 2-ąją vaikai eina į mokyklą, o draudimas nebegalioja - įstatymas praranda savo veiksmingumą".

Mišriai Seimo narių grupei priklausanti Rima Baškienė susirūpino, kad nepilnamečiai girtauja visuose viešuose renginiuose, o dar viena parlamentarė, Darbo partijos (leiboristų) atstovė Larisa Dmitrijeva nori taisyti net tris teisės aktus - Alkoholio kontrolės, Saugaus eismo automobilių keliais įstatymus ir Administracinių teisės pažeidimų kodeksą.

Ji, be kita ko, siūlo, kad leistina alkoholio kiekio riba kraujyje pradedantiems, krovininio transporto, taksi bei motociklų vairuotojams būtų sumažinta iki 0 promilių.

Tuo tarpu Liberalų sąjūdžio atstovo Remigijaus Šimašiaus nuomone, siūlymas įvesti 0 promilių ribą kai kuriems vairuotojams nepagerins situacijos keliuose nė per plauką.

"Tokias priemones palyginčiau su žmogumi, kuris niekaip nenubėga 5 kilometrų neuždusdamas, bet staiga užsibrėžia tikslą įveikti maratoną", - sakė R. Šimašius.