Apie iškeltą bylą K. Brazauskienė sužinojo iš pagrindinio naujienų portalo DELFI. Tačiau nemaloni žinia nuotaikos našlei nesugadino.

„Aš jau prie to pripratusi, jeigu ir pakiščiau šiaudą po vežimu, o jis apvirstų, būčiau kalčiausia aš, tačiau manau, kad tai – negarbingas žaidimas, bet akivaizdu, jog jį kažkas inspiruoja ir taip nori pakandžioti gyvą Brazauskienę“, – juokaudama sakė paplūdimyje užklupta K. Brazauskienė.

Prezidento našlės pavardė teisme linksniuojama dėl nesumokėtos skolos bendrovei „Budrus sakalas“. Jos atstovai savo pareiškime nurodė, kad Turniškėse gyvenanti moteris už suteiktas saugos paslaugas liko skolinga daugiau kaip 230 litų.

Kreditoriaus pareiškimą gavęs teismas patenkino prašymą ir priėmė įsakymą dėl skolos priteisimo – K. Brazauskienė privalės ne tik padengti skolą, bet ir sumokėti delspinigius bei palūkanas nuo bylos iškėlimo iki sprendimo įvykdymo.

K. Brazauskienė neslepia, kad galėjo būti skolinga „Budriam sakalui“, tačiau tikino, jog dėl to nė kiek nesijaučia kalta.

„Gal ir skolinga, jie kažkadaise saugojo sodybą Švenčionyse, tačiau man neatsiuntė sąskaitos, tai ir neapmokėjau – kad apmokėčiau, turiu gauti sąskaitą“, – sakė ji.

Moteris tikino, kad problemos dėl pareikštų pretenzijų negali kilti. „Jeigu gausiu sąskaitą, aišku, apmokėsiu, žinoma, pasižiūrėjusi, ar tikrai esu skolinga – čia jų padorumo reikalas, jeigu kreipėsi į teismą“, – teigė K. Brazauskienė.

„Negaliu už juos kalbėti, gal jiems pritrūko kažkiek, tai dabar ieško, iš kur čia paimti – nežinau, dėl ko jie laksto, gal įkasti nori“, – paklausta, kaip vertina, jog bendrovė kreipėsi į teismą, sakė ji.

Prezidento našlė pažymėjo, kad saugos bendrovė jau nesaugo jos sodybos.

„Aš jų neišvariau, jiems patiems ten turbūt neapsimokėjo, tarp kitko, ten žiemą ir privažiuoti negalima – jiems mokėdavau, bet jie praktiškai nieko neveikė“, – kalbėjo ji.

K. Brazauskienė neabejoja, kad kilusią problemą buvo galima išspręsti taikiai, be teismo įsikišimo.

„Jiems turbūt naudinga, gal kas pakurstė, kad eilinį kartą apdergti Brazauskienę – dėl skolos problemos nematau, gausiu sąskaitą, apmokėsiu, nežiūrint į tai, jog jie pradeda ne iš to galo“, – patikino ji.

K. Brazauskienė neslepia, kad šiuo metu atostogauja Palangoje. „Ilsiuosi, jūroje maudausi, kol kas – Lietuvoje“, – sakė ji.

Tuo metu bendrovėje „Budrus sakalas“ DELFI patikino, kad į teismą kreipiamasi tik kraštutiniais atvejais – kai paslaugų gavėjas nesumoka už suteiktas paslaugas. „Mes klientų turime daug, tuos reikalus tvarko buhalterija ir juridinis skyrius“, – sakė direktoriaus pavaduotojas.