Papildoma mįslė – D. Bitaičio kraujo tyrimas, kuris maždaug 1 promilę „pripūtusio“ politiko kraujyje alkoholio nenustatė.

Skundėsi sveikata, bet medikų pagalbos atsisakė

Liudytojas, policijos patrulis Nerijus Girgždys, teisme teigė, kad Buivydiškių apylinkėse šių metų balandžio 6 d. su kolega patruliavo, kai pamatė automobilį „Opel Astra“. Buvusio viceministro vairuojama mašina patruliams sukėlė įtarimų, mat prastos būklės keliu ji riedėjo greičiau, nei įprasta matyti toje vietoje.

„Ten kelias duobėtas, tokiu greičiu pravažiavo – 50 km/val., kai kiti važiuoja 20 km/val. Sukėlė įtarimą. Apsisukome, prisivijome prie „Iki“ parduotuvės ir sustabdėme“, - kalbėjo pareigūnas.

Tikrinant D. Bitaitį pareigūnas teigė užuodęs „kvapelį“.

„Nuo vairuotojo jautėsi alkoholio kvapas“, - pažymėjo N. Girgždys.

Pasak jo, alkotesterio rodmenys politikui buvo nepalankūs – maždaug 1 promilė. Tiesa, konservatorius esą iš pradžių nesutiko pūsti į alkotesterį.

„Sakė, kad jam negera. Pasiūlėme greitąją iškviesti“, - sakė patrulis, pridurdamas, jog medikų pagalbos buvęs viceministras atsisakė.

D. Bitaitis su alkotesterio parodymais nesutiko. N. Girgždžio teigimu, vairuotojas tikino alkoholio nevartojęs ir prašė pakartotinio patikrinimo, tačiau pareigūnai tokio prašymo patenkinti nesutiko.

Patrulis taip pat prisiminė, jog D. Bitaitis teigė vartojantis vaistus, kurių sudėtyje yra alkoholio. Pareigūnai paprašė politiko parodyti šiuos vaistus, tačiau konservatorius tikino medikamentus palikęs namie.

„Dievas jums atkeršys“

N. Girgždys taip pat prisiminė, jog D. Bitaitis pavežėtas iki namų, bet tuo pareigūnų susitikimas su buvusiu viceministru nesibaigė. Važiuojant Pilaitės prospektu, patrulių mašiną prisivijo automobilis ir ėmė mirksėti šviesomis. Iš mašinos, anot N. Girgždžio, išlipo D. Bitaitis ir moteris – galbūt politiko žmona. Pora esą reiškė nepasitenkinimą dėl konservatoriui surašyto pažeidimo protokolo.

„Dievas jums atkeršys“ – ten kažką taip sakė“, - prisiminė N. Girgždys.

Pareigūno žodžiais, D. Bitaičiui paaiškinta, kad jeigu jis nesutinka su alkotesterio parodymais, galima kreiptis dėl kraujo tyrimo.

Kraujo tyrimas: alkoholio nerasta

Tai ir buvo padaryta: vėliau padarytas kraujo tyrimas nustatė, kad etilo alkoholio konservatoriaus kraujyje nerasta. Politiko advokatas teismui pateikė prašymą atlikti DNR ekspertizę, siekiant nustatyti, ar tikrai D. Bitaičio kraujas panaudotas tyrimui. Teisėja Jolanta Bagdonienė šį prašymą apsvarstys ir savo sprendimą paskelbs antradienį.

Teisme taip pat buvo pagarsintas raštiškas D. Bitaičio paaiškinimas dėl balandžio 6-osios įvykio: „Aš niekada nevartoju alkoholio už vairo. Namie buvo blogai, išgėriau širdies lašų, sėdau į automobilį, nuvykau į kolonėlę, išgėriau mineralinio. Sustabdė policija. Gailiuosi dėl įvykio.“

Pats D. Bitaitis teisme pareiškė širdies lašus laikęs po liežuviu. Esą dėl šios aplinkybės vaistai ir tapo alkotesterio rodmenų priežastimi.