Kaip rašo „Klaipėda“, tokia prieštaringa situacija vėl paskatino kalbas apie grįžimą prie ankstesnės tvarkos, kai darbo dienas buvo galima perkelti į šeštadienius.

Vyriausybė nuo praėjusių metų pradžios panaikino tvarką, kai būdavo sukeičiamos poilsio dienos. Jei tokia tvarka galiotų, tai šiandien dirbti nereiktų ir žmonės oficialiai turėtų ilgąjį savaitgalį, o už rugpjūčio 16-ąją, darbo dieną, būtų privalu atidirbti kitą šeštadienį.

Šiemet dar nebuvo tokio atvejo, kad darbo diena įsiterptų tarp dviejų išeiginių. Žolinė – pirmas kartas.

Tačiau Kalėdų savaitė bus dar įdomesnė. Gruodžio 23 dieną, pirmadienį, teks dirbti, Kūčios, gruodžio 24-oji, ir dvi Kalėdų dienos bus laisvadieniai, o penktadienį vėl teks kulniuoti į darbą.Su savaitgaliais sutampančių valstybinių švenčių kompensavimo tvarka buvo panaikinta 2009 metais.

Šiuo metu Seime užregistruotos net trys iniciatyvos dėl naujų valstybinių švenčių. Jomis siekiama paskelbti spalio 25-ąją – Konstitucijos dieną, lapkričio 2-ąją – Vėlines ir gruodžio 31-ąją – Naujų metų išvakares.

Nors Lietuvoje yra 15 valstybinių švenčių, per kurias nereikia dirbti, šiemet papildomų poilsio dienų yra tik 10, nes dvi šventinės dienos (Vasario 16-oji ir Kovo 11-oji) sutapo su šeštadieniais, o trys šventės (Motinos diena, Tėvo diena, pirmoji Velykų diena) visada būna sekmadieniais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)