Dvylikametis Joris šventėje pardavinėjantis rankų darbo dirbinius tvirtino, kad susidomėjimas jo rankdarbiais nemažas. Vaikas kartu su mama visą mėnesį gamino krepšelius bei žuvytes, o šiandien juos parduoda po penkis litus. Pasak iš Panevėžio atvykusio berniuko, prekyba vyksta gerai ir rankdarbių ant prekystalio vis mažėja.

Tuo metu pensininkas Alfonsas iš Panevėžio pasakojo uždirbti nesiekiantis.

„Mėgstu šiuos atlaidus. Visą laiką juose dalyvauju ir prekiauju. Visuomet čia gera atmosfera. Man pinigų nereikia, tai džiaugiuosi tuo, kad galiu čia atvykti. Tokiame amžiuje man jau nebe piniguose esmė, bet svarbu, kad turiu darbo ir turiu, ką veikti. Šiandien pardavinėju laimės paukštelius. Juos gaminti išmokau būdamas septynerių, o dabar man jau 82-eji. Ilgą laiką buvau vienintelis Lietuvoje, kuris tokius paukštelius kuria. Čia labai kruopštus darbas" – kalbėjo jis.

„Įsigijau mentelę blynams vartyti. Sumokėjau penkis litus, pasirinkimas didelis, kainos įvairios, bet įpirkti galima" - pasakojo pirkėja.

„Atvykau iš Biržų. Šioje šventėje prekiauju jau penktus metus. Užsiimu vien medienos rankdarbiais, ką gi daugiau beveikti pensininkui. Šiek tiek nuperka žmonės, prie mažos pensijos prisiduriu. Nuo trijų litų iki trisdešimt pirkėjai sumoka, priklauso nuo daiktų" - kalbėjo prekeivis Antanas.

Medų pardavinėjantis bitininkas iš Krekenavos pasakojo turįs išskirtinę prekę.

"Prekiajame bičių produktais. Vaškas, žvakutės, žiedadulkės, koriukai. Turime išskirtinio dviejų spalvų medaus. Tai yra pavasarinis ir dabartinis medus maišytas per pusę vienam indelyje. Pirmą medų supilame į stiklainį, guldome šonu ir laikome kol sukietėja, vėliau pilame šviežia. Medaus kainos normalios, 18-a litųkų kilogramas" - kalbėjo vietinis bitininkas Algimantas.