75-erių metų Vokietijoje gyvenanti lietuvė į gimtinę grįžta vasaros metu ir apsistoja savo bute Palangoje. Tiesa, moteris šia transporto priemone naudojasi ne dėl pramogos, o iš būtinybės.

„Seniau daug metų važinėdavau su automobiliu. Tačiau dabar keturratį pasirinkau dėl to, kad dviračiu važinėti nebegaliu po avarijos. Keturratis neapsiverčia, man su juo patogu ir saugu. Be to, esu metuose, jau ir reakcija su mašina važinėtis nebe ta. Vokietijoje važinėju su elektroniniu keturračiu. Palangoje – su benzininiu“, - DELFI portalui pasakojo ponia V. L. Raudonikienė.

Su keturračiu motociklu Lietuvos kurorte ji važinėja visur: apsipirkti į parduotuvę, į koncertą, bažnyčią. „Kartais pajūriu nuvažiuoju iki Klaipėdos ir atgal. Tai mano susisiekimo priemonė“, - sako ponia Vilija.
Vilija Lena Raudonikienė

Stebina ir žavi aplinkinius

Savo amžiui gana neįprastą transporto priemonę pasirinkusi moteris neslepia dažnai sulaukianti vietinių ir poilsiautojų dėmesio. Iš tiesų, pajūriu su keturračiu motociklu skriejanti brandaus amžiaus moteris – gana neįprastas vaizdas Lietuvos peizažuose. Todėl ponia Vilija aplinkinius žavi ir stebina gerąja prasme.

„Visada važinėju su šalmu, todėl neatrodo, kad tokio amžiaus esu. Pamatę mane vyrai kelia nykščius į viršų, galvoja, kad kokia lenktynininkė esu, - juokiasi. - Labai įdomiai aplinkiniai į mane žiūri. Būna, netgi sustoja ir atsisuka. Ypatingai paaugliai ir vyrai. Jiems labai neįprasta, kaip čia tokio amžiaus moteris su keturračiu. Turbūt labai keistai atrodau. Bet kitos išeities aš neturiu, nes daug vaikščioti sveikata neleidžia. Dviračio dėl skaudančių kojų taip pat minti negaliu.“

Ponia V. L. Raudonikienė turiu pažįstamą mechaniką, kuris padeda jai prižiūrėti keturratį ir, reikalui esant, atskuba į pagalbą sugedus kelyje.
Vilija Lena Raudonikienė

Nepatinka tik kaimynėms

Už kompozitoriaus Algimanto Raudonikio giminaičio ištekėjusi ponia Vilija apgailestauja, kad jos keturratis nedžiugina tik kaimynų.

„Palangoje dėl savo keturračio turiu bėdų. Po savo balkonu pasistačiau metro pločio namuką, kuriame paslepiu tą keturratuką. Bet viena kaimynė parašė skundą ir nori, kad už tą dėžutę sumokėčiau 2 tūkst. litų. Nes neturiu leidimo statyti statinių valdiškoje žemėje, - apgailestauja V. L. Raudonikienė. - Kai perskaičiau tą skundą, labai susinervinau ir mane ištiko antras infarktas. Dabar esu reabilitacijoje. Kopose stovi kotedžai, namai ir nieko. O čia – maža būdelė po daugiabučio langais.“

Atvažiavusi į Palangą moteris prisipažįsta ne pailsinti, bet suserganti. Vokietijoje 30 metų gyvenanti ponia Raudonikienė Palangoje nusipirko butą, kad galėtų vasarą aplankyti gimtinę ir turėtų, kur apsistoti.

„Tik man visokių bėdų nutinka. Nesuprantu, kodėl žmonės taip elgiasi? Neturiu, kur to keturračio palikti daugiau. Įsivežčiau į butą, tačiau durys per siauros 20 centimetrų. Nekirsi juk sienos“, - svarstė V. L. Raudonikienė.

Laisvalaikio transporto priemonės Palangoje - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)