Jis liepos 30 dieną priimtas į Liberalų sąjūdį, BNS patvirtino šios partijos atsakingasis sekretorius Raimondas Imbrasas.

"Sprendimą dėl R.Ačo priėmė partijos Raseinių skyrius", - teigė Liberalų sąjūdžio atstovas.

Anot jo, buvęs Raseinių "tvarkiečių" lyderis priimtas į partiją įprasta tvarka - sprendimus dėl norinčiųjų įstoti į Liberalų sąjūdį priima partijos skyriai.

"Visi asmenys, stojantys į partiją, raštu pasižada laikytis mūsų partijos įstatų ir programos, taip pat moralumo, sąžiningumo ir atsakomybės principų", - teigė R.Imbrasas.

Su pačiu R.Aču BNS į susisiekti nepavyko.

Ar jis papildys Seimo Liberalų sąjūdžio frakciją, taip pat kol kas neaišku. Telefonu nepasiekiami ir šios partijos vadovai. Šiuo metu R.Ačas priklauso Mišriai Seimo narių grupei.

Gegužės pabaigoje Liberalų sąjūdis pranešė, kad į partiją priėmė apie 150 buvusių "tvarkiečių" iš Raseinių. Tuomet šios partijos pirmininkas Eligijus Masiulis BNS sakė, kad Raseinių skyrius bus reorganizuojamas - iš senųjų ir naujųjų narių bus steigiamas naujas. Jame turėtų būti apie 200 žmonių.

Raseinių "tvarkiečiai" bruzdėti ėmė vasarį, kai pranešta apie "Tvarkos ir teisingumo" bei Darbo partijos planus susijungti. Tuomet "Tvarkos ir teisingumo" Raseinių skyriaus pirmininkas R.Ačas viešai sukritikavo šiuos planus. Jis pareiškė, kad partijų jungtuvės vyksta iš reikalo, o "vienpusiški šias partijas valdančių asmenų sprendimai ir 26 tūkst. įkaitais tapusių abiejų partijų narių verčia susimąstyti apie esamą padėtį". Politikas taip pat teigė, kad "Tvarkos ir teisingumo" pirmininkas Rolandas Paksas priėjo liepto galą.

Po šio pareiškimo jo narystė partijoje "Tvarka ir teisingumas" sustabdyta, o kovo viduryje R.Ačas paliko "tvarkiečių" frakciją Seime.

Tačiau gegužės viduryje "tvarkiečiai" pranešė apie planus stabdyti derybas su "darbiečiais", nes jie partnerių veiksmuose įžvelgė proceso vilkinimą.