Trečiadienio orus lems ciklonas, tad debesų neišvengsime. Vakariniuose ir šiauriniuose Lietuvos rajonuose dažnai ir įkyriai lis, kai kur – ir smarkiai. Vietomis gali ir pažaibuoti. Pūs pietvakarių vėjas, prie jūros jis gali pasiekti ir 15–18 m/s. Temperatūra – 17–20 šalies vakaruose, iki 21–22 laipsnių rytuose bei pietuose.

Per Žolines sinoptikas Vytautas Sakalauskas pataria nepamiršti skėčių. Daug kur trumpai palis, vietomis galima ir perkūnija. Prie jūros išliks gūsingas pietvakarių-vakarų vėjas. Naktį – 10–15, 11–16 laipsnių, o dieną – 17–22 laipsniai šilumos.

Penktadienį orus jau lems anticiklonas, tad lietaus debesys iš Lietuvos trauksi ir sulauksime sausesnių orų. Tik naktį vietomis nusidrieks rūkas, o temperatūra pažemės iki 9–14, prie jūros – 16 laipsnių. Dieną jau pradžiugins saulė ir 19–24 laipsnių šiluma.

Savaitgalį galėsime toliau mėgautis vasariškais orais. Lietus negąsdins, nebent tik sekmadienio dieną vakariniuose rajonuose kai kur trumpai palis. Temperatūra vis kils: dienomis ji svyruos apie 25 laipsnius šilumos.