„Lietuvos žinios“ rašo, kad jei Viktorp Uspaskicho šalininkai toliau aikštysis, ir tai kels grėsmę valdančiajai koalicijai, gali būti svarstomas pirmalaikių rinkimų scenarijus.

Vilniaus apygardos teismo dėl sukčiavimo ir apgaulingos buhalterijos apskaitos tvarkymo 4 metų laisvės atėmimo bausme nuteisto ir vis daugiau laiko už Lietuvos ribų leidžiančio V. Uspaskicho įkurta Darbo partija tampa geidžiamu kąsniu kitoms politinėms organizacijoms.

"Manau, pasiūlymų "darbiečiai" dabar gaus ir iš kairės, ir iš dešinės. Tokie siūlymai jau dabar sklando. Lietuvai baigus pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai, manau, tos kalbos dar suaktyvės", - LŽ sakė valdančiajai koalicijai priklausančios partijos "Tvarka ir teisingumas" pirmininkas Rolandas Paksas.

Tuo tarpu Darbo partijos vadovas ir Seimo vicepirmininkas Vytautas Gapšys neigė kalbas apie Darbo partijos frakcijos Seime skilimą.

"Frakcija neskils. Iki kadencijos pabaigos dirbsime", - tvirtino V, Gapšys. Tuo, kad "darbiečiai" išdrįstų pasipriešinti V. Uspaskichui, abejoja ir vienas iš Darbo partijos kūrėjų, 2006-aisiais su bendraminčiais iš jos pasitraukęs ir Pilietinės demokratijos partijai vadovavęs Viktoras Muntianas.

"Niekur ta partija neišnyks, ir V. Uspaskichas nuo jos nesitrauks. Tie, kurie buvo nepatenkinti situacija, tuos klausimus išsprendė dar 2006-aisiais. Dabar toje partijoje dauguma yra tokių žmonių, kurie prisitaiko, kurių gyvenimo būdas - subinlaižiavimas", - pareiškė V. Muntianas.