Kaip rašo „Kauno diena“, šeimos vertybių "puoselėtojo" 54-erių Petro Gražulio santuoka jau beveik sužlugo. Neseniai sugriuvo antrojo liberalo 46-erių Gintaro Steponavičiaus, o prieš kelerius metus - konservatoriaus 57-erių Antano Matulo santuokos.

Paprašytas įvardyti, kiek yra darbo Seime kaltės, kad jo šeimoje jau pakvipo skyrybomis, P. Gražulis rėžė: "70 proc." A. Matulas buvo dar griežtesnis - darbui Seime nedvejodamas suvertė net 80 proc. kaltės.

P. Gražuliui dabar tikrai ne pyragai. Skandalingai išsišokęs per homoseksualų eitynes "Už lygybę" Vilniuje ir dėl to turėjęs reikalų su policija, jis sulaukė dar vieno smūgio - žmona Raminta Gražulienė trinktelėjo ant stalo skyrybų pareiškimą. Ji teismo paprašė nutraukti santuoką dėl sutuoktinio kaltės. O kaltė yra tokia: jos Petras daug metų gyvena atskirai. Tačiau Petras sako: "Aš manau, kad mes galėjom gyvent. Dėl vaikų". Gražuliai augina 4 vaikus.

"Mano šeima gyvena Kaune, pats - Vilniuje, o mano apygarda - Klaipėdos rajonas, ten vyksta visokių renginių", - aiškino jau penktą kadenciją Seime dirbantis P. Gražulis. - Ir mažai to laiko lieka užsukti į Kauną, į namus".

"Tikrai sumažėja tų jausmų, kai ne vienus ir ne dvejus, o 16 metų gyvename atskirai, - pripažino politikas. - Kai kitų žmonių šeimoje vyksta kokia nors šventė, jie net nesupranta, kaip galima joje nedalyvauti. O mano šeimoje tai - labai dažnas atvejis".

Politiko tvirtinimu, jis ta tema kalbėjo ir su savo vaikais. Šie esą supranta, koks jo darbas, ir tėvą pateisina. Aišku, ir jie norėtų, kad visa šeima dažniau namie susitiktų vakarais. Negi darbas Seime, ta politika tokia saldi, kad yra svarbesnė už savo šeimą? Gal politika iš tikrųjų turi magijos? Ne paslaptis, politikoje - ir didžiuliai pinigai, įtaka, valdžia... Čia P. Gražulis sutriko: "Aš ir pats nežinau, kur ta magija".

Konservatorius A. Matulas taip pat teigė, kad didžiąja dalimi darbas Seime kaltas dėl to, kad iširo jo santuoka su Pasvalyje gyvenančia ir gydytoja kardiologe dirbančia Nijole Matuliene.

O Seimo narys G. Steponavičius šiemet išsiskyrė su antrąja žmona - teisininke Ugne Jasinskaite. Ar darbas Seime, politikoje turėjo įtakos, kad sugriūtų viena, o paskui kita jo šeima?

"Ta tema mano, kaip viešo žmogaus, nėra nei paslaptis, nei ką. Galėčiau labai lakoniškai pakomentuoti: politikoje būna ir tokių laikotarpių, kai tenka aukoti asmeninį gyvenimą. Tu tiesiog esi paniręs į darbus ir asmeninis gyvenimas šiek tiek kenčia", - sakė G. Steponavičius.