Lietuvos žinios“ rašo, kad iniciatyvos surengti referendumą, kuriame tautos būtų atsiklausta, ar ši sutinka, kad visa informacija susijusi su homoseksualizmo propagavimu, visuomenės informavimo priemonėse būtų skelbiama tik nuo 22 valandos, ėmėsi grupė kauniečių politikų.

Tačiau jų išsakyti argumentai vakar VRK narių neįtikino - už iniciatyvinės grupės registravimą balsavo 4 komisijos nariai, 5 buvo prieš, 2 - susilaikė. Siūlomą referendumo formuluotę ypač kritikavo Seimo kanceliarijos Teisės departamentas, nurodydamas, jog nuostata dėl informacijos, susijusios su homoseksualumu, ribojimo būtų diskriminacinė, prieštarautų pagrindiniam šalies įstatymui bei tarptautinėms konvencijoms.

Tačiau sumanymo autoriai, padarę kai kurias korekcijas, vėl pasiryžę belstis į VRK duris. Iniciatyvinės grupės atstovas Kauno miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Orlauskas kritikavo VRK sprendimą.

"VRK priėmė politinį sprendimą - drausti paklausti piliečių nuomonės. Mano galva - tai homoseksualizmo diktatūra ir smūgis heteroseksualams", - sakė A. Orlauskas. Iki šiol per tris mėnesius surinkti 300 tūkst. parašų, kad referendumas įvyktų, pavykdavo itin retai. Per 22 metus Lietuvoje buvo paskelbta 11 referendumų, 8 jų laikomi įvykusiais.