Tokį nutarimą priėmė Alytaus rajono apylinkės teismas. Nutarimo neskundė nei G. Visalga, nei policija.

Pats G. Visalga aiškina pažeidimą padaręs prispirtas būtinybės, nes esą į ligoninę reikėjo vežti rankas apsiplikiusį 7 mėnesių sūnų. „Tai buvo būtinas reikalas, būtinas būtinumas šiuo atveju“, - DELFI teigė G. Visalga.

Savo ruožtu Alytaus apylinkės teismo nutarime nurodoma, jog automobiliu G. Visalga važiavo vienas.

Nustatytas lengvas girtumas

Generalinio miškų urėdo pavaduotojas G. Visalga į Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kelių policijos akiratį pateko šių metų vasario 15-ąją apie 13 val. 15 min. Alytuje Tiesos gatvėje.

Policijos pareigūnams kilo įtarimų dėl miškininko vairuojamo automobilio „Audi“, todėl vairuotojas buvo sustabdytas. Įtarus girtumą G. Visalgos buvo paprašyta pūsti į alkotesterį, kuris patvirtino pareigūnų įtarimus: generalinio miškų urėdo pavaduotojas į alkotesterio matuoklį įpūtė 1,02 promilės. Tai atitinka lengvą girtumo laipsnį.

Generalinio miškų urėdo pavaduotojas buvo nušalintas nuo vairavimo ir surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas dėl važiavimo apsvaigus nuo alkoholinių gėrimų. Užfiksuoto pažeidimo byla perduota nagrinėti Alytaus rajono apylinkės teismui.

Liepos 10-ąją teismas priėmė nutarimą, kuriuo vadovaujantis G. Visalga už vairavimą išgėrus nubaustas 1000 litų bauda ir atimta teisė vairuoti vienus metus. Teismo nutarimo neskundė nei pažeidimą padaręs asmuo, nei policija.

Dzūkijos sostinės policininkams G. Visalga buvo pakliuvęs ir 2008-ųjų liepą. Tuomet jis pagautas pasišalinęs iš eismo įvykio Alytuje, nustatytas sunkus girtumas – 3,12 promilės.

Alytaus rajono apylinkės teismas tada miškininkui skyrė 4200 litų baudą, jam atimta teisė vairuoti dviems mėnesiams.

G. Visalga: važiuoti išgėrus prispyrė būtinybė

Pats generalinio miškų urėdo pavaduotojas G. Visalga DELFI pasakojo, kad vasario 15-ąją su žmona ir vaiku buvo svečiuose bei išgėrė šiek tiek šampano. Jo teigimu, vakaro metu vaikas netyčia patraukė stalą ir arbata apsiplikė rankas, todėl G. Visalga automobiliu išskubėjo į ligoninę.

„Situacija ten gavosi dviprasmiška, nes mano mažametis vaikas apsiplikė rankas. Buvo atostogų metas ir mes važiavome į ligoninę – viskas“, - teigė G. Visalga.

Pasak G. Visalgos, teismui jis pristatė pažymas iš šeimos gydytojo bei ligoninės, kurioje gydytas vaikas, tačiau bausmės neišvengė.

Klausiamas, dėl kokios priežasties neskundė Alytaus rajono apylinkės teismo nutarimo, G. Visalga aiškino neturintis laiko ir esantis užimtas žmogus. Tačiau, anot pašnekovo, jis galbūt prašys teismo sušvelninti bausmę.

„Iš pradžių galvojau skųsti, bet paprasčiausiai neturiu laiko ginčytis tiems dalykams. Žinau, kad tai atims daugiau laiko, o rezultato gali nebūti“, - teigė generalinio miškų urėdo pavaduotojas.

„Buvo atliktas ir tarnybinis patikrinimas. Mane išgelbėjo tik tai, kad visa tai nutiko ne darbo metu“, - sakė G. Visalga.