„Lietuvos rytas“ rašo, kad taip V. Navickas įvertino savo kailiu patirtą dvejų metų tyrimo ir teismo maratoną. Jis buvo kaltinamas piktnaudžiavimu tarnyba ir kišimusi į valstybės tarnautojo veiklą, tačiau buvo išteisintas, nes jam mesti kaltinimai neįrodyti.

Buvęs politikas nusprendė pats bylinėtis su prokuratūra ir valstybe, nes jaučiasi nuskriaustas - ikiteisminio tyrimo apklausas, teismus, prarastą mero postą, sužlugdytą politinę karjera jis vadina stresu sau ir šeimai.

Jis tikina, kad bylinėjasi ne dėl kompensacijos, nes pinigus ketina paaukoti labdarai. „Ne pinigų man reikia, o asmeniniu pavyzdžiu parodyti, kad negalima leisti teisėsaugai politikuoti ir savavaliauti, žeminti žmogaus orumą”, – dienraščiui sakė jis.

DELFI primena, birželį įsiteisėjo Vilniaus apygardos teismas paliktas galioti išteisinamasis nuosprendis piktnaudžiavimu ir kišimusi į valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens veiklą kaltintam buvusiam sostinės merui V. Navickui.

Vasario 26 dieną paskelbtu nuosprendžiu Vilniaus miesto apylinkės teismas visiškai išteisino buvusį sostinės merą dėl kaltinimų piktnaudžiavimu tarnyba per pokalbius su tuometiniu savivaldybės kontrolieriumi Šarūnu Skuču.

Apylinkės teismas nusprendė V.Navicką išteisinti, kadangi, jo vertinimu, nepadaryta veika, turinti nusikaltimo baudžiamojo nusižengimo požymių.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2010 metų rugsėjį paskelbus slapta darytus įrašus, kuriuose užfiksuota, kaip tuometinis Vilniaus miesto meras tuometinį savivaldybės kontrolierių Šarūną Skučą ragino priimti Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams palankius sprendimus. Šiuose įrašuose V.Navickas teigė, kad valdančiajai partijai naudingus patikrinimus reikia atlikti per tris dienas, o nenaudingus - per trejus metus. Bylos nagrinėjimo metu šie įrašai buvo išklausyti.