Taikos prospekte esančiame daugiabutyje, aplink kurį šlaistosi keli suaugę katinai, gyvenanti Nijolė „Klaipėdai“ neslėpė juos maitinanti kasdien. Kaimynams tai akivaizdžiai nepatinka, jie katinus stengiasi išvaikyti, tačiau šie vis sugrįžta atgal. "Daugelis katinus iš kiemo išvyti nori drastiškais būdais. Net vaikai primokyti, kad uodegas degintų ar kitaip juos kankintų", – skundėsi moteris.

Klaipėdietė Jurga, gyvenanti keturių aukštų name Sportininkų gatvėje, puikiai supranta Nijolės kaimynus. Moteris „Klaipėdai“ pasakojo, jog aplink besišlaistantys keturkojai jau ne vienerius metus erzina ir ją. Pasak Jurgos, kates veisia pirmajame aukšte gyvenantis senolis, leidžiantis gyvūnams landžioti į bendras patalpas. Išmušęs sienoje skylę, gyventojas kates suleidžia į bendrą rūsį, kuriame jos ir ėda, ir tuštinasi. "Nebežinome, kaip su tuo kovoti, baisu, kad murzini ir neprižiūrėti gyvūnai neužkrėstų vaikų" , – guodėsi gyventoja.

"Pagal naują globos įstatymą galima išskirti dvi sąvokas: beglobis ir bešeimininkis. Jei gyvūnas neturi nuolatinio šeimininko, tačiau juo kažkas pasirūpina, sakyti, jog jis yra beglobis – netikslu", – teigė Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža. Specialistas pastebėjo, kad taip prijaukinti gyvūnai gali sukelti pavojų vaikams ar nėščiosioms. Jie – įvairių ligų nešiotojai. Veterinaras patikrina, ar gyvūnas neužsikrėtęs ektoparazitais, iškastruoja jį bei vakcinuoja nuo užkrečiamų ligų, svarbiausia – pasiutligės.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė įspėjo, jog maitinti beglobius gyvūnus yra draudžiama.

"Nauji valstybės teisės aktai reikalauja nustatyti konkrečias maitinimo vietas, o būriais kviesti ir maitinti gyvūnus negalima", – tvirtino ji.