Tai pirmadienį pranešė Generalinė prokuratūra. „Vilniaus apygardos prokuratūrai pavesta, patikslinus prašyme nurodytas aplinkybes, priimti sprendimą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo“, - informuoja prokurorai.

Į prokurorus dėl P. Gražulio veiksmų kreipėsi Lietuvos žmogaus teisių centras, Lietuvos gėjų lyga ir Lygių galimybių plėtros centras. Parlamentaras apskųstas dėl galimo neapykantos kurstymo savo viešu pareiškimu, išplatintu žiniasklaidai ir patalpintu oficialioje Seimo interneto svetainėje liepos 24 d. Aštriais komentarais seksualinių mažumų atžvilgiu pasižymėjo ir ankstesnėmis dienomis, ir paties renginio metu.

Tiesa, pareiškimais P. Gražulis toli gražu neapsiribojo. Šeštadienį, pačioje eitynių „Už lygybę“ pradžioje, parlamentaras gerokai įsisiautėjo. Seimo narį tramdė net penki policijos pareigūnai – jie suvaržė parlamentaro judėjimo galimybes ir jį išnešė toliau nuo palaikančios minios. Tikėtina, kad dėl šio incidento generalinis prokuroras Darius Valys turės prašyti, kad Seimas panaikintų P. Gražulio teisinę neliečiamybę.

Jei teisėsauga prašytų naikinti politiko imunitetą, tai būtų jau antras kartas, kai ši procedūra jam taikoma dėl elgesio seksualinių mažumų eitynėse. Prieš trejus metus vykusiose eitynėse P. Gražulis ir dar vienas parlamentaras – Kazimieras Uoka – nepakluso policijos reikalavimams, perlipo apsauginę tvorą ir kibo į atlapus pareigūnams. Tiesa, tuomet Seimas skėlė antausį teisėsaugai – generalinio prokuroro prašymas panaikinti P. Gražulio ir K. Uokos teisinę neliečiamybę buvo atmestas.

Šiuo metu P. Gražulis Seime užima aukštas pareigas – nuo kadencijos pradžios jis vadovauja „Tvarkos ir teisingumo“ partijos frakcijai.

Tuo tarpu „tvarkiečiai“ užstoja bendražygį. Partijos elitas jau viešai reikalauja, kad atsistatydintų generalinis policijos komisaras Saulius Skvernelis. Pagrindinis tokio reikalavimo motyvas – policijos veiksmai prieš P. Gražulį.