Policijos departamentas praneša, kad siekiant sklandžios eitynių eigos per eitynes, šeštadienį Lukiškių aikštės prieigose nuo ankstaus ryto bus įrengiamos ir iki 11 val. pastatytos tvoros. Tvoros bus išvežtos iš karto po eitynių pabaigos.

Nuo 6 val. iki 16 val. bus draudžiama statyti transporto priemones Vasario 16-osios g., atkarpoje nuo Goštauto g. iki Gedimino pr.

Bus pastatyti laikini draudžiamieji ir informaciniai kelio ženklai:

- ties įvažiavimu į Lukiškių g. iš J. Tumo-Vaižganto g.;
- ties įvažiavimu į Šermukšnių g. iš A. Jakšto g.;
- ties įvažiavimu į Gedimino pr. iš V. Kudirkos g.

Policija siūlo gyventojams atsižvelgti į laikinus pėsčiųjų ir transporto eismo apribojimus.
Seksualinių mažumų eitynių dalyvius policija saugos tvoromis

Tikrins kiekvieną

„Buvau garantuotas, kad policija tikrai imasi visų atsargumo priemonių ir pasiryžusi užtikrinti eitynių saugumą. Patekimas į eitynių vietą bus nevaržomas, bet kiekvienas asmuo bus asmeniškai patikrintas“, – džiaugdamasis, kad policija profesionaliai dirba savo darbą, DELFI sakė Lietuvos gėjų lygos (LGL) valdybos pirmininkas Vladimiras Simonko. Trečiadienį jis susitiko su policijos pareigūnais.

V. Simonko tolerantiškai nusiteikusius žmones šeštadienį kviečia pradėti rinktis 12 val. prie Vinco Kudirkos aikštės. Iš čia Lukiškių aikštės link pajudės eitynių kolona.

Anksčiau planuota, kad eitynės prasidės nuo netoli Katedros esančios Odminių gatvės. V. Kudirkos aikštė, kuroje įsikūrusi Vyriausybė, pasirinkta saugumo sumetimais. Eitynių nepradėti nuo Katedros organizatoriams siūlė ir pats premjeras Algirdas Butkevičius. Vilniaus mero žmona Agnė Zuokienė buvo susirūpinusi, kuria kryptimi žygiuos eitynių dalyviai – Katedros link ar nuo jos.

Kaip eitynių dieną atrodys Gedimino prospektas ir kaip bus užtikrinamas eitynių dalyvių saugumas, ketvirtadienį praneš policijos atstovai.

Planuojama, kad eitynėse žygiuos apie 800 žmonių. Pasiekus Lukiškių aikštę, joje bus sakomos sveikinimo kalbos. Numatoma, kad renginys truks nuo 13 iki 16 val.

DELFI primena, kad leisti eitynes „Už lygybę“ Gedimino prospekte antradienį nurodė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas. Savivaldybė norėjo, kad lesbiečių, gėjų, biseksualų, transseksualų (LGBT) ir juos palaikančių asmenų bendruomenė žygiuotų nuošalia Upės gatve.

Paramą LGBT bendruomenei eitynėse išreikš Europos valstybių ambasadoriai, Lietuvos bei užsienio politikai, nevyriausybinių organizacijų atstovai.