"Suformuodami šią grupę siekiame užtikrinti maksimalų informacinį saugumą Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai procesui ir renginiams. Kilus kibernetiniam incidentui, grupė turės imtis operatyvių veiksmų krizei suvaldyti", - Vidaus reikalų ministerijos antradienį išplatintame pranešime cituojamas D.A.Barakauskas.

Lietuva pusmečio pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai pradėjo liepos 1 dieną.

Į darbo grupę įeina VRM, Krašto apsaugos ministerijos, Informatikos ir ryšių departamento prie VRM, Ryšių reguliavimo tarnybos, Lietuvos kriminalinės policijos biuro, valstybės įmonės "Infostruktūra" specialistai, Tarptautinės informacinių sistemų audito ir valdymo asociacijos (ISACA), asociacijos "Infobalt", telekomunikacijų, informacijos technologijų ir televizijos grupės "Teo LT" ir interneto vardų registravimo ir tarnybinių stočių nuomos paslaugas teikiančios bendrovės "Vardas.lt" deleguoti atstovai.

Grupės vadovu paskirtas Informatikos ir ryšių departamento direktorius Gintaras Čiurlionis.

Galimų kibernetinio saugumo incidentų pasekmių valdymo darbo grupei pavesta esant poreikiui teikti pasiūlymus ir rekomendacijas vidaus reikalų ministrui, kitoms valstybės institucijoms ir įstaigoms dėl skubių veiksmų vykstant ar įvykus incidentui, taip pat užtikrinti visuomenės informavimą apie incidentus, jų pasekmių valdymą ir šalinimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)