Priimtas saliamoniškas sprendimas – jei meras sumanys eiti į aukštesnes pareigas, „darbiečiai“ tam pasipriešins.

Apie tokį Darbo partijos frakcijos sprendimą DELFI papasakojo Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus.

„Frakcijos sprendimas būtų toks. Ji įvertino Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimą dėl viešųjų ir privačių interesų pažeidimo (šį sprendimą birželį galutinai įtvirtino Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas – DELFI). Skiriant į aukštesnes pareigas, atkreipsime dėmesį, kad tai yra pažeidimas“, - kalbėjo J. Pinskus.

Paklaustas, į kokias aukštesnes pareigas pretenduoti galėtų Vilniaus meras, „darbietis“ nurodė vieną konkretų pavyzdį. „Na, pavyzdžiui, norės būti ministru. Mes atkreipsime dėmesį, kad yra viešųjų ir privačių interesų pažeidimas“, - sakė J. Pinskus.

Pasak jo, dėl supainiotų interesų nepasitikėjimo A. Zuoku klausimas nėra keliamas.

DELFI primena, jog neigiamą etikos sargų įvertinimą Vilniaus merui užtraukė balsavimas dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų nustatymo. Mat A. Zuoko verslas pateko į šio mokesčio mokėtojų gretas. Meras su tokiu įvertinimu kategoriškai nesutiko, tačiau visuose vėlesniuose balsavimuose dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų nedalyvavo. Sulaukęs sau nepalankaus teismo sprendimo, A. Zuokas pareiškė esąs jau dusyk teistas „už gerus darbus“.