Ieškovas Širvintų rajono savivaldybės Tarybos narys Kęstutis Pakalnis prašo pripažinti, kad laikraštyje „Širvintų kraštas“ (2013 m. birželio 5 d.) ir internetiniame tinklalapyje sirvinta.net (birželio 7 d.) publikuotame straipsnyje „Rajono pensininkai ir neįgalieji žemės mokesčio lengvatų šiemet neturės“ buvo paskleistos tikrovės neatitinkančios bei asmens garbę ir orumą žeminančios žinios, kad „K. Pakalniui ir M. Bildžiukui „užvirus košę“, o visai valdančiajai daugumai taip ir nesugebėjus susitelkti, rajono pensininkai ir neįgalieji žemės mokesčio lengvatų šiemet neturės“.

Taip pat teigiama, kad tame pačiame straipsnyje atsakovė Ž. Pinskuvienė nurodydama, jog „K. Pakalnio vadovaudami liberalcentristai patekę į valdžią sprendžia tam tikrus asmeninius interesus, o jų pozicija nukreipta tiesiogiai prieš pensininkus ir neįgaliuosius“, Ž. Pinskuvienė paskleidė tikrovės neatitinkančias bei asmens garbę ir orumą žeminančias žinias.

Prašoma įpareigoti atsakovą Širvintų rajono laikraštį „Širvintų kraštas“ ir Ž. Pinskuvienę, nedelsiant toje pačioje visuomenės informavimo priemonėje, adekvačioje vietoje, tokio pat dydžio šriftu, tokia pat forma ir be viešosios informacijos rengėjo komentarų paneigti tikrovės neatitinkančias bei asmens garbę ir orumą žeminančias žinias bei priteisti iš „Širvintų krašto“ bei Ž. Pinskuvienės po 2000 litų neturtinės žalos.

„Tai yra aiškiai tikrovės neatitinkanti informacija, kurią paneigia priimtas sprendimas ir nustatytos lengvatos. Šiuo atveju straipsniuose aiškiai buvo siekiama pakenkti mano kaip politiko reputacijai, siekiama parodyti, kad siekiu pakenkti pensininkams ir neįgaliesiems. Tokie veiksmai laikytini nesąžiningais ir užtraukia teisinę atsakomybę, – teigia Kęstutis Pakalnis. – Straipsnio teiginiai kiekvienam protingam žmogui sudaro aiškų įspūdį, kad aš, būdamas Širvintų rajono savivaldybės Tarybos narys, veikiu prieš pensininkus ir, kad dėl mano ir M. Bildžiuko veiksmų 2013 metais pensininkai ir neįgalieji neturės žemės mokesčio lengvatų. Tokia žinia nepelnytai žemina mūsų garbę ir orumą bei politikų reputaciją. Neatsakingai ir nesąžiningai paskleista tikrovės neatitinkanti informacija pakenkė ne tik mano, kaip politiko autoritetui, dalykinei reputacijai ir geram vardui, bet ir diskreditavo visą valdančiąją daugumą taryboje“.

Ieškinys bus nagrinėjamas Širvintų rajono apylinkės teisme.