Pasak parlamentaro, LGL pradėjo prekiauti marškinėliais su užrašu „Gražuli, manęs nereikia pataisyti“. Jų kaina – 35 litai.

„Iškart ėmiausi visų teisinių priemonių, kad būtų pradėtas tyrimas, kurio metu būtų nedelsiant sustabdyta marškinėlių ir ženkliukų su mano atvaizdu prekyba bei nubausti „Baltic Pride“ rengėjai už netinkamą reklamą be mano sutikimo, kuri žemina mano asmens garbę, orumą bei dalykinę reputaciją“, – pranešime spaudai cituojamas Seimo narys.

„Tvarkietis“ prisipažino pats parduodamų marškinėlių nematęs ir nežinąs, kur jų galima įsigyti.

„Spauda rašo, ten mačiau tų marškinėlių nuotrauką, – BNS sakė P. Gražulis. – Negalima be asmens sutikimo naudoti jo atvaizdo, be to, politikui draudžiama reklamuoti prekę. Pamenate, kuo baigėsi Viktorui Uspaskichui agurkų reklama?“

Pasak Lietuvos gėjų lygos pirmininko V. Simonko, tai tebuvo pokštas internete ir tokiais marškinėliais neprekiaujama.

„Tai buvo internetinis pokštas ir nieko daugiau, jokių pardavimų nebuvo ir negalėjo būti. O jeigu kai kurie politikai nesupranta internetinio humoro, tada jie turi pasirinkti kitą kelią ir nebūti viešu asmeniu, nes kitaip bet koks juokas ar humoras internete jam gali sukelti labai didelius skausmus“, – BNS antradienį sakė V. Simonko.

P.Gražulis yra vienas aršiausių seksualinių mažumų kritikų ir ne vieno jų teises siekiančių apriboti įstatymų projektų autorius.

Prieš trejus metus jis asmeniškai protestavo prieš gėjų eitynių surengimą Vilniuje ir mėgino išvaikyti šį susirinkimą.

Šiemet eitynės „Už lygybę“ Vilniuje planuojamos liepos 27 dieną.