Liepos 6-ąją ant Gedimino pilies bokšto istorines Lietuvos vėliavas iškėlė organizacijos „Mūsų vėliavos“ nariai. Kadangi akcija nebuvo derinta su valdžia, apsiribota 9 dalyviais, kad nebūtų pažeistas susirinkimų tvarką reglamentuojantis įstatymas.

Organizacijos nariai Deivydas Rimkevičius ir Mindaugas Siaurys DELFI sakė, jog Vyčio vėliava, nors ir oficialiai, kaip istorinė Lietuvos vėliava, įteisinta dar 2004 m., ji mažai naudojama. Organizacijos tikslas - šviesti visuomenę, ugdyti pilietiškumą, pasididžiavimą mūsų valstybės istorija. „Norėtume, kad šalia trispalvių plevėsuotų ir Vyčio vėliava“, - sakė D. Rimkevičius.

Šios viešosios įstaigos pastangomis pernai Seime užregistruotas Valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymo pakeitimo ir papildymo projektas.

Su Vyčio vėliava Lietuvos kariuomenė sutriuškino priešus Žalgirio mūšyje. „Vytis - karys, gynėjas. Raudona vėliavos spalva simbolizuoja kūną, kraują. Baltas vytis - dvasia, vėlė, vienijanti mus su protėviais“, - sakė vėliavas Gedimino bokšte iškėlę vilniečiai.