„Esu tikra, kad su manimi mankštinsis tikrai daug žmonių“, - įsitikinusi Šiaulių kūno kultūros mokyklos instruktorė Jurga Mikelionienė, optimistiškai priėmusi pasiūlymą vesti netradicinę mankštą. Panašių renginių patirties turinti moteris neabejoja, kad tą rytmetį skvere prie savivaldybės susirinks nemažai šiauliečių, o pirmose eilėse mankštinsis ir miesto vadovai. O kur dar didžiulis būrys folkloro atlikėjų – juk šį savaitgalį Šiauliuose vyksta tarptautinis folkloro festivalis „Saulės žiedas“. „Kaip netradiciškai pradėtumėte dieną, kokių netikėtų ir puikių emocijų patirtumėte, mankštindamiesi kartu su visa bendruomene“, - kviesdama į magiškąją mankštą argumentuoja J. Mikelionienė.

„Mankšta turi būti sudaryta tam tikru principu – kai pradėjau rikiuoti pratimus, netikėtai paaiškėjo, kad mankštą sudarys septyni elementai. Tokia simbolika“, - sako mankštos vedėja. Pasak instruktorės, mankšta bus tinkama įvairaus amžiaus ir fizinio pasirengimo žmonėms. „Tai bus rytinė mankšta – nereikia jokio specialaus pasirengimo. Tempimo pratimai, stuburo pamankštinimas. Norėtųsi parodyti ir padaryti tokią mankštą, kuri šiek tiek įsimintų ateičiai, papasakoti, paaiškinti, kad žmonės ją darytų ne tik sekmadieniais septintą ryto, bet ir kasdien“, - apie būtinybę dieną pradėti mankšta kalbėjo J. Mikelionienė.

„Mankšta nebus labai sudėtinga, bet bus graži, tai garantuoju, – sako instruktorė. – Esu numačiusi keletą jogos asanų (pozų), kurias tikrai padarysime. Bus senovės kinų, indų medicinos palikimo elementų Cigun (tokia pratimų sistema, kurios pagrindinis principas – žmogus turi išmokti jausti ir valdyti kūno energijas), Hatha joga (tai kūno, proto ir energijos balansas)“.

Pirmasis mankštos elementas bus stuburo ištempimas. Pasak J. Mikelionienės, žmogaus fiziologinė ir emocinė būsenos – tai kaip brolis ir sesė, gyvenantys tame pačiame kambaryje ir labai susiję tarpusavyje. Pati mankšta bus pažadinanti ir paruošianti gražiai naujai dienai, truks apie 20 minučių. Instruktorė siūlo ateiti šeimomis, su draugais – bus malonus sekmadienio rytas, ir net atsinešti fotoaparatą, nes bus tikrai gražių akimirkų.

Tiems, kurie norėtų skeptiškai paklausti „Kodėl turėčiau eiti į šią mankštą prie savivaldybės, o ne atsikėlęs namuose pasimankštinti ar iš viso ilgiau pasivartyti lovoje“, instruktorė atsakytų: „Rytų šalyse tai yra tradicija. Pas mus fizinė kultūra, judesys dar yra tokioje stadijoje, kad reikia žmones pratinti, kviesti. Tai būtų netradicinis rytas – juk tai ne tik mankšta, bet ir bendravimas, tradicijų kūrimas“. Nepatingėsiantiems ateiti prie „Saulės diskų“ mankštos vedėja pataria, kad apsiautų patogia avalyne, o drabužiai nevaržytų judesių. 

Pasak Šiaulių turizmo informacijos centro laikinai direktorės pareigas einančios Giedrės Brazlauskaitės, įprastai Šiaulių gimtadienis siejamas su Saulės mūšio (1236 m.) diena ir švenčiamas rugsėjį. Šie metai 777-ojo gimtadienio sulaukusiems Šiauliams ypatingi tuo, kad kiekvienas faktas, kiekvienas įvykis ar data, susijusi su trim septynetais, yra kaip nors pažymima. Tai – magiškojo 777-ojo Šiaulių gimtadienio, kurio šūkis „Sėkmės Saulės mieste“, renginiai, kuriuose dalyvauja visas miestas, įvairios įstaigos, prisidedančios savo idėjomis bei organizuojančios pačius netikėčiausius trijų septynetų pažymėjimo renginius. Tarp jų – 777-ojo naujagimio bei jaunavedžių poros pasveikinimas, 777 metrų ilgio piešinio, tokio pat ilgio „Saulės pynės“ pynimas, 7 kilometrų 77 metrų plento dviračių maratonas, 777 numeriais pažymėti automobiliai važiavo 7 ratus, daug kitų įdomių renginių ir galbūt rekordų.

Išskirtinis magiškojo 777-ojo Saulės miesto gimtadienio informacinis partneris – pagrindinis Lietuvoje naujienų portalas DELFI.