Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuras apie pretendentą į Lietuvos rekordų knygą buvo prakalbęs prieš beveik trejus metus, tačiau kantriai laukti rezultato reikėjo iki praėjusios savaitės, kuomet agentūra „Factum“ prie Lietuvos kultūros fondo informavo apie užfiksuotą ir į Lietuvos rekordų knygą įtraukiamą rekordą, pranešė Alytaus rajono savivaldybė.

Nuo šiol Alytaus rajonas – ilgiausio Lietuvoje diržo savininkas. Tai beveik du šimtai metrų bendro Alytaus rajono mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos biuro specialistų darbas, kuris rekordų knygoje bus įtrauktas, kaip ilgiausias diržas – 193,8 m ilgio, 11-18 cm pločio – padarytas Alytaus rajono mokinių renginiuose apie draugystę ir patyčių mažinimą, apjuostas 86 mokinių Vlado Mirono vidurinėje mokykloje (dabar – Daugų Vlado Mirono gimnazija) Dauguose 2010 m. birželio 1 d.

Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuras kiekvieną pavasarį patyčių mažinimo ir smurto prevencijos srityje kviečia susiburti visus: mokyklų bendruomenes, tėvus, sveikatos specialistus ir kuo įvairesnėmis priemonėmis, apsijungiant į bendrus darbus, siekti gerėjimo šiose srityse. Bendru darbai dažnai pavirsta itin netradicinis užsiėmimas. Šiemet daugiau nei iš dviejų tūkstančių kaladėlių pastatyta mitybos piramidė ar balionais varomų automobilių varžybos. O prieš trejus metus kiekvienoje mokykloje praūžęs biuro renginys „Draugai lyg tylūs angelai...“ kvietė visus rajono mokinukus prisidėti prie bendro darbo – ilgiausio diržo gamybos. Rezultatas – beveik 200 metrų, kurie paskutinę dieną netilpo į lengvąjį automobilį ir buvo atgabenti specialiu transportu. Kad vaikai sėkmingai diržą – pretendentą į rekordų knygą - apsijuostų, prireikė viso mokyklos stadiono.

Diržas – rekordininkas saugomas Alytaus rajono visuomenės sveikatos biure. Nors renginio rengėjai ir koordinatoriai – visuomenės sveikatos biuras, tačiau jo autoriai – daugiau nei du tūkstančiai asmenų. Taip pat ir UAB „Liningas“, tikriausia neabejodamas akcijos sėkme, akciją parėmęs šimtais metrų medžiagos, kuri sukarpyta juostomis ir surišta „draugystės mazgu“, tapo Lietuvos rekordininku.