L. Donskis DELFI teigė pats nusprendęs nekandidatuoti į EP: žinomas filosofas ketina grįžti į akademinę veiklą.

„Ne, aš nekandidatuoju. Tai yra tiesa. Dėl to, kad grįžtu į akademinį gyvenimą, grįžtu į universitetą“, - kalbėjo europarlamentaras.

Durų politikai jis teigė neužtrenkiantis, o liberalai esą pagarbiai priėmė europarlamentaro sprendimą nesiekti antros kadencijos.

„Žinote, politika yra dalykas, kuris nepriklauso nuo manęs. Buvo situacija, kada buvau nominuotas. Bet žinote – nesu partijos narys. Tai yra natūralu. Partija yra ne mano gerbėjų klubas, ne mano skaitytojų klubas. Partija yra politinė organizacija. Tuo metu (ankstesniuose EP rinkimuose – DELFI) jos prioritetai buvo tokie, kad jiems buvo reikalingas vedlys mano asmenyje. Šį kartą aš nesiveržiu. Visiems buvo aišku, kad aš esu akademinis žmogus ir mano ateitis yra susijusi su akademiniu gyvenimu. Su kūryba, su knygų rašymu, su universitetu. Aš nežinau, kas gali būti ateity: kokie gali būti pasiūlymai, kokia gali būti politinė konsteliacija. Bet šiuo atveju yra taip, kaip yra: aš labai ramiai paskelbiau, kad aš ketinu grįžti į akademinį gyvenimą. Ir tai buvo pagarbiai ir supratingai priimta“, - aiškino L. Donskis.

Liberalų sąraše netrūksta ir kitų žinomų pavardžių: Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, krepšinio ekspertas, buvęs Kauno meras Rimantas Mikaitis, buvęs krepšininkas bei treneris Linas Kvedaravičius. Pirmuoju numeriu įrašytas buvęs kandidatas į prezidentus, parlamentaras Petras Auštrevičius. Į EP kandidatuoti turėtų ir kiti dabartiniai Seimo nariai: Gintaras Steponavičius, Dalia Teišerakytė, Eugenijus Gentvilas, o taip pat – jos sūnus Simonas Gentvilas. Partijos lyderis Eligijus Masiulis į EP nekandidatuos.

Visas Liberalų sąjūdžio galimų pretendentų EP rinkimuose sąrašas:

1. Petras Auštreviučius

2. Tomas Baranovas

3. Juozas Baublys

4. Jurgita Choromonskytė

5. Vytautas Danilevičius

6. Eugenijus Gentvilas

7. Simonas Gentvilas

8. Ilona Grigaravičienė

9. Vytautas Grubliauskas

10. Antanas Guoga

11. Šarūnas Gustainis

12. Simonas Kairys

13. Gintautas Krilavičius

14. Linas Kvedaravičius

15. Jonas Liesys

16. Arminas Lydeka

17. Benjaminas Mašalaitis

18. Rimantas Mikaitis

19. Apolinaras Nicius

20. Eduardas Pabarčius

21. Vytautas Paulikas

22. Lukas Pakeltis

23. Dalytė Rudzevičienė

24. Gintaras Steponavičius

25. Artūras Šulcas

26. Dalia Teišerskytė

27. Marijus Tidikas

28. Kęstutis Tubis

29. Skirmantas Tumelis

30. Paulius Uleckas

31. Alina Velykienė

32. Artūras Venslauskas