Tai DELFI patvirtino Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Irmantas Mikelionis.

„Sprendimas priimtas. Atnaujintas tyrimas“, - sakė I. Mikelionis.

Tyrimą dėl Boreikų veiklos praėjusių metų pabaigoje nutraukė Kauno apygardos prokuratūra. Vėliau Generalinė prokuratūra nutarė peržiūrėti medžiagą ir spręsti, ar tyrimą atnaujinti. Šis variantas ir buvo pasirinktas.

Balandį, iš DELFI sužinojusi, kad prokurorai svarsto galimybę atnaujinti tyrimą jos ir jos vyro atžvilgiu, V. Boreikienė teigė tai vertinanti kaip politinį susidorojimą.

„Vertinu kaip politinį susidorojimą. Nėra nieko tokio, kur būtų pažeisti Lietuvos Respublikos įstatymai. Ir tą aš garantuoju. Jeigu tokie dalykai vyksta, tai yra virš įstatymų. Tyrimai yra nutraukti. Du kartus prokuratūra tyrė, nieko nerado, byla yra nutraukta“, - sakė buvusio FNTT vadovo žmona.

DELFI primena, jog tyrime dėl Boreikų veiklos figūravo ir Vladimiro Romanovo Ūkio bankas. Turtą Kauno senamiestyje iš Boreikų pirko bendrovė „Sinvita“, o sandoriui reikalingus pinigus – 993 tūkst. eurų (beveik 3,43 mln. Lt) – jai paskolino Ūkio bankas. Netrukus Ūkio bankas pats išsinuomojo šias patalpas.

Už nuomą bankas įsipareigojo mokėti solidžias įmokas. Per 10 sutarties galiojimo metų Ūkio bankas „Sinvitai“ būtų sumokėjęs beveik 3,29 mln. Lt nuomos – vos mažiau, nei tas pats bankas paskolino šių patalpų įsigijimui.

Be to, ne vienerius metus patalpos stovėjo tuščios. Tik pernai, kai tyrėjai jau aiškinosi, kam V. Romanovo bankui reikalingas toks sandoris su „Sinvita“, Kaune, Vilniaus g. 39, atidarytas Ūkio banko klientų aptarnavimo skyrius – tai buvo vienas paskutiniųjų šio banko plėtros žingsnių.

Ar naujas skyrius buvo iš tiesų reikalingas bankui, ar tuo tik buvo bandoma pateisinti sandorį su „Sinvita“ – belieka spėlioti. Nors visai šalimais veikė Ūkio banko Kauno filialas, įsikūręs Laisvės alėjoje, vos už kelių šimtų metrų.