Į Baltarusiją vadovaujami socialdemokrato Artūro Skardžiaus norėjo vykti jo frakcijos nariai Bronius Bradauskas, Edmundas Jonyla, Gintautas Mikolaitis, Albinas Mitrulevičius, Eduardas Šablinskas, Aleksandras Zeltinis, "darbiečiai" Sergejus Dmitrijevas, Larisa Dmitrijeva, Jonas Kondrotas, Sergejus Ursulas, Mečislovas Zasčiurinskas.

Pasak Seimo vicepirmininko liberalo Petro Auštrevičiaus, kelionei nepritarta vienbalsiai, nes ji esanti asmeninio pobūdžio.

"Tai daugiau asmeninis kiekvieno Seimo nario reikalas, programoje nenumatyta jokių susitikimų, o jei Seimo narys nori, gali kiekvienas važiuoti, bet ne su Seimo valdybos pavedimu", - BNS sakė P.Auštrevičius.

Tarpparlamentinių ryšių su Baltarusija grupės pirmininkas A.Skardžius sakė nesuprantantis tokio Seimo valdybos sprendimo ir sieks, kad jis būtų ketvirtadienį po seniūnų sueigos persvarstytas.

"Man nesuprantama tokia baimė, fobija Baltarusijos atžvilgiu. Grupė būtų aplankiusi Baltarusijos miestus, kultūrines vietas, susitikusi su vietos valdžios atstovais", - BNS sakė A.Skardžius.

Seimo valdybai pateiktoje vienos dienos kelionės programoje buvo numatyta: atvykimas į Naugarduką, kultūrinių įžymybių lankymas, Myro pilies lankymas, pietūs, toliau išvykimas į Nesvyžių, Radvilų rūmų, Nesvyžiaus pilies lankymas, vakarienė.