Jei nori pakrante pasiekti vyrų paplūdimį, pirmiausia turi kirsti nuogomis moterimis nugultą damų pliažą. Praeinanti viena mergina ir du DELFI vyrai poilsiaujančioms moterims per daug neužkliuvo, tačiau viena moteriškė piktai leptelėjo „ir vėl čia vaikšto“.

Už moterų paplūdimio vėl tęsiasi bendrasis pliažas. Jame šeštadienio popietę pilna poilsiautojų. Pagaliau išvystame ženklą, skelbiantį vyrų pliažo pradžią. Prieš mūsų akis – tuštuma – vyrų matyti vos keli.

„Tučtuojau palikite paplūdimį“, – sušvokštė užkalbintas maždaug 50 metų vyras. Taip ir liko neaišku, kas taip išgąsdino apsirengusį vyrą.

Eidami vyrų paplūdimiu matėme tik keletą besideginančių vyrų, dar keletas nuogi maudėsi Baltijos bangose. Dar šiek tiek vyrų buvo matyti kopose.

Kopose siūlė saldainių

Už vyrų pliažo ribos poilsiautojų vėl padaugėja. „Gulėjome vyrų pliaže, viskas buvo tvarkoje, prie mūsų priėjo vienas vyras ir labai mandagiai paklausė, ar galėtume pereiti kitur – jie jaučiasi prastai, nes nori būti nuogi, o su mumis yra moteris. Kas įdomiausia, jie nebuvo nuogi“, – DELFI teigė ties vyrų ir bendrojo paplūdimio riba su draugų kompanija, kurioje buvo ir viena moteris, buvęs Andrius iš Vilniaus.

Jis pasakojo, kad vyrų pliažas visą laiką būna apytuštis – žmogų sutiksi daugiausia kas 30 metrų. Andrius pasakojo, kad paplūdimyje su kompanija deginasi ne nuogas, o į vyrų pliažą atėjo dėl gero paplūdimio ir mažos žmonių koncentracijos.

„Jeigu norite nuotykių, rekomenduoju nueiti į kopas. Ten yra, kaip mes sakome, burundukų, kurie nori su savimi žaisti. Praėjusiais metais vienas draugas nusprendė ten nueiti pažiūrėti, tačiau greitai parbėgo atgal – jam ten pasiūlė saldainių“, – juokėsi Andrius.

Gulėdama kompanija pastebėjo, kad kartas nuo karto pro vyrų pliažą „praeina mergaičių su šypsenomis“.

Pažinčių vieta?

Kad įsitikintume, kas vyksta kopose, užsukome ir ten. Kopose laiką leidžia daugiausia vyresnio amžiaus vyrų kompanijos. Prie vienos kompanijos stovyklavietės išvydome ir stovinčią palapinę.

Palangos gelbėjimo tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas sako, kad dėl vyrų paplūdimio nusiskundimų negauna. „Dėl vyrų pliažo turime mažiausiai nusiskundimų – jeigu kas pas vyrus ateina, jie neskambina, o iš moterų pliažo kasdien gauname iki 20 skambučių: tai vyrai praeina, tai kopose kažkas stovi, masturbuojasi ir taip toliau“, – teigė J. Pirožnikas.

Tuo metu paplūdimius prižiūrinčios bendrovės „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Konstantinas Skierus portalui grynas.lt anksčiau yra tvirtinęs, jog vyrų paplūdimys Palangoje – savotiška pažinčių erdvė.

„Mes, vietiniai, tą vyrų paplūdimį vadiname atitinkamu pavadinimu. Ten ant paplūdimio ribą žyminčio ženklo yra telefono numerių, kopose – taip pat telefono numeriai, vardai, adresai iškabinti ant pušų. Toks vyrų pažinčių paplūdimys. Nežinau, ar daug vyrų jis pritraukia. Vyrai atvažiuoja rytais tik išsimaudyti, ir tiek“, – yra pasakojęs K. Skierus.

Vis dėlto nei kopose, nei ant paplūdimio vietą žyminčio ženklo telefono numerių, vardų ar adresų neradome.

Moterų ir vyrų paplūdimiai įteisinami miesto tarybos sprendimu. Moterų paplūdimys Palangoje šiandien siekia apie 800 metrų, vyrų paplūdimiui skirtas koks puskilometris. Beje, Vakarų Europoje atskirų paplūdimių vyrams ir moterims nėra.