„Lietuvos rytas“ rašo, kad socialdemokratai ir "darbiečiai" niekaip nebaigia viceministrų postų dalybų. Ryškiausias to pavyzdys - „darbiečiai“ keršija socdemams už negautą viceministro kėdę Užsienio reikalų ministerijoje. Todėl kitoje svarbioje ministerijoje - Žemės ūkio (ŽŪM) - neatsiranda vietos socdemams.

Dienraštis primena, kad socialdemokratų deleguotas užsienio reikalų inistras Linas Linkevičius atsisakė į viceministrus „darbiečių” siūlyto ministerijos valdininko Mantvydo Bekešiaus. Tačiau už tai socialdemokratams skeltas atsakomasis smūgis - kovo mėnesį savo postą mįslingai – „dėl asmeninių priežasčių” – paliko socialdemokratų viceministras, buvęs Rokiškio meras Vidmantas Kanopa. Nuo tada ministerijoje pluša trys viceministrai, bet tarp jų nėra socdemo. Dirba kailį dėl posto pakeitęs buvęs konservatorių viceministras Mindaugas Kuklierius, „darbietis” Rytis Šatkauskas ir LLRA delegatė Leokadija Počikovska.

Socialdemokratai jau kurį laiką partneriams yra pateikę savo kandidatūrą - siūlo viceministru skirti buvusį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotoją, Vyriausybės vadovo Algirdo Butkevičiaus visuomeninį konsultantą Darių Remeiką.

Dar vienas kovos pavyzdys, „Lietuvos ryto“ žiniomis, - pastarosiomis dienomis galutinai užtrenktos Susisiekimo ministerijos durys įtakingai ir skandalingai "darbietei" Živilei Pinskuvienei. Socdemai - premjeras A. Butkevičius ir susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius atsisakė duoti postą jai.

Tuo tarpu ŽŪM be didžiųjų partnerių - socdemų - priežiūros besitvarkantys "darbiečiai" ėmėsi reorganizavimo. Pasitraukė ne tik socdemas V. Kanopa, pradėta kur kas didesnė reorganizacija, kurios metu jau išdalinti atleidimo lapeliai. Kiek tiksliai bus atleista ir priimta naujų - kol kas neskelbiama. Tačiau jau aišku, kad kai kurie Darbo partijos lyderiui Viktorui Uspaskichui nepalankius sprendimus priėmę valdininkai lekia iš postų.

Pavyzdys - Vidaus audito departamento Žemės tvarkymo ir administravimo audito skyriaus, kuris tikrino ministerijai pavaldžius žemėtvarkininkus, vadovė Virginija Žuromskaitė.

Ši konservatorė prieš 14 metų vadovavo Kauno apygardos mokesčių inspekcijai. Jos iniciatyva buvo areštuota net 270 mln. litų, priklausiusių su V.Uspaskicho bendrove „Vikonda” susijusiai neapmokestinamajai kompanijai „Jangila”, kuri esą galėjo nusukti didžiules sumas nuo Lietuvos biudžeto. Tuomet V. Uspaskichas išlipo sausas iš balos, su socialliberalais pateko į Seimą, o V.Žuromskaitė ne tik neteko posto, bet ir turėjo aiškintis teisėsaugai, buvo įtariama pagalba PVM grobstytojams. Tuomet moteris nepabijojo viešai įtarti, kad jai keršija valdžioje esantis V.Uspaskichas. Šį kartą ji, žiūrėdama į atleidimo nuo liepos 9-osios lapelį, nuo tokių samprotavimų susilaiko.